Bylinková frittata s hráškom u nás doma znamená nedeľné pohodové raňajky 🙂
Bylinková frittata s hráškom – suroviny:
1 lyžica masla, 1 malá nadrobno nakrájaná šalotka, 8 väčších vajec, 1/3 pohára Skyru natur, soľ, korenie na dochutenie, ½ pohára hrášku, ¼ pohára nahrubo nasekaného čerstvého petržlenu, ¼ pohára nahrubo nasekanej čerstvé mäty, 60 g nahrubo nastrúhaného syru feta, trochu byliniek na ozdobu
Postup:
Rúru si predhrejte na 200°C. V liatinovej panvici alebo zapekacej miske pri miernej teplote rozpusťte maslo a domäkka osmažte šalotku, asi 2–3 minúty.
V miske dobre rozšľahajte vajce so Skyrom. Dochuťte soľou a korením, pridajte pokrájané bylinky a syr feta. Zmes nalejte do horúcej panvice alebo zapekacej misky a miešajte.
Mohlo by vás zaujímať
Akonáhle sa vajíčka začnú variť – tuhnúť, presuňte všetko do rozpálenej rúry. Frittata je hotová, keď je spodok upečený, ale horná časť jemne vláčna. Nakoniec dozdobte bylinkami a nastrúhanou fetou.