Bylinková frittata s hráškom

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Bylinková frittata s hráškom u nás doma znamená nedeľné pohodové raňajky 🙂

Bylinková frittata s hráškom – suroviny:

1 lyžica masla, 1 malá nadrobno nakrájaná šalotka, 8 väčších vajec, 1/3 pohára Skyru natur, soľ, korenie na dochutenie, ½ pohára hrášku, ¼ pohára nahrubo nasekaného čerstvého petržlenu, ¼ pohára nahrubo nasekanej čerstvé mäty, 60 g nahrubo nastrúhaného syru feta, trochu byliniek na ozdobu

Postup:

Rúru si predhrejte na 200°C. V liatinovej panvici alebo zapekacej miske pri miernej teplote rozpusťte maslo a domäkka osmažte šalotku, asi 2–3 minúty.

frittata s hráškom

V miske dobre rozšľahajte vajce so Skyrom. Dochuťte soľou a korením, pridajte pokrájané bylinky a syr feta. Zmes nalejte do horúcej panvice alebo zapekacej misky a miešajte.

Mohlo by vás zaujímať

Špenátovo-slaninová Frittata

15 minútŠpenátovo-slaninová Frittata – suroviny: 6 vajec, 1 hrnček syra ricotta, ¼ hrnčeka nastrúhaného parmezánu, hrubozrnná soľ a čerstvo pomleté čierne korenie, 5 plátkov slaniny nakrájanej na… Čítaj ďaľej

Akonáhle sa vajíčka začnú variť – tuhnúť, presuňte všetko do rozpálenej rúry. Frittata je hotová, keď je spodok upečený, ale horná časť jemne vláčna. Nakoniec dozdobte bylinkami a nastrúhanou fetou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach