Špenátovo-slaninová Frittata

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Špenátovo-slaninová Frittata – suroviny:

6 vajec, 1 hrnček syra ricotta, ¼ hrnčeka nastrúhaného parmezánu, hrubozrnná soľ a čerstvo pomleté čierne korenie, 5 plátkov slaniny nakrájanej na kocky, 5 uvarených zemiakov, rozštvrtených, 2 viazaničky špenátu (cca ½ kg) nadrobno nakrájaného, 2 lyžice extra virgin olivového oleja, 2 lyžičky bieleho octu, 1 hlávka listového šalátu

https://www.shutterstock.com

Postup:

Predhrejte rúru na 180°C. V mise vyšľahajte vajcia, ricottu, parmezán, 1 lyžičku soli a ¼ lyžičky čierneho korenia. Odložte. V zapekacej panvici opečte slaninu do chrumkava. Tuk zo slaniny odlejte – na panvici nechajte asi len  1 lyžičku. Pridajte zemiaky, kým sa neprehrejú.

Mohlo by vás zaujímať

Bylinková frittata

15 minútBylinková frittata – suroviny: 4 vajcia, tymián, bazalka, petržlenová vňať, maslo, olivový olej, špenát-čerstvý, rukola Postup: Vajcia spojíme šľahaním, rozohrejeme panvicu s maslom a bylinkami, podusíme… Čítaj ďaľej

Pridajte špenát a pretrepte. Pridajte vaječnú zmes a miešajte kým nezhustne, asi 1 minútu. Vložte panvicu do rúry a pečte asi 15 minút. Vyšľahajte olej a ocot, pridajte soľ a čierne korenie a zalejte šalát. Podávajte s frittatou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach