Frittata – rýchla pochúťka

Ak nemáte chuť dlho vystávať pri sporáku a potrebujete vyčariť rýchly obed, večeru, či pohostenie, skúste sa inšpirovať talianskou kuchyňou a zistite, ako chutí frittata, čiže šťavnatá talianska omeleta, plná skvelých chutí. Pozitívne pritom je, že jej príprava vám nezaberie viac ako 20 minút, nie je náročná na suroviny a zvládne ju aj začiatočník! Samozrejme, suroviny môžeme počas ročných období rôzne obmieňať.

Postup:

Do veľkej dobrej panvice dáme olivový olej, pokrájanú cibuľku, cesnak, klobásu a sušené rajčiny. Všetko spolu dobre premiešame a podusíme asi 10 minút, aby sa chute dokonale premiešali. Medzitým do veľkého hrnčeka rozbijeme 6 vajíčok, ochutíme soľou a korením, vyšľaháme vidličkou a vlejeme do panvice na opečenú zmes sušených rajčín, klobásy, cibule a cesnaku. Niekoľkokrát zľahka premiešame asi tak, akoby sme išli robiť praženicu.

Mohlo by vás zaujímať

frittata s hráškom

Bylinková frittata s hráškom

20 minútBylinková frittata s hráškom u nás doma znamená nedeľné pohodové raňajky 🙂 Bylinková frittata s hráškom – suroviny: 1 lyžica masla, 1 malá nadrobno nakrájaná… Čítaj ďaľej

Výsledok musí vyzerať tak, že vajíčka budú napoly upečené a napoly ešte mokré. V tejto chvíli panvicu odstavíme z ohňa. Pridáme posekanú petržlenovú vňať a čerstvé oregano.  Všetko rýchlo premiešame a vareškou rozprestrieme frittatu po celej panvici. Panvicu zakryjeme pokrývkou a položíme ešte na mierny plameň dopiecť. Pečieme iba toľko, aby frittata stuhla a aby sme ju mohli pokrájať na porcie ako pizzu. Upečenú frittatu bohato posypeme parmezánom a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach