Dnes je utorok, 19. marca 2024, sviatok má Jozef

Iné dezerty

Valentínske Tiramisu s jahodami

Suroviny na Valentínske Tiramisu s jahodami (rozpočet je na asi 6 porcií): Na piškótovú masu: 6 vajec, 9 PL polohrubej múky, 7 PL práškového cukru, 5 PL oleja, 3 PL vody, 1/2 balíčka Kypriaceho prášku...

Valentínska krémeška do skla

Kamarátka má všetkého dosť, aspoň to vraví. Už nič nechce, len pokoj. A čo ešte? - usmejem sa, keď vidím, ako sa mračí.  - Krémešku, vyhŕkne - a prekvapené sme obidve. Na Valentína! - dodá. Zasmejem sa....
Cisársky trhanec so slivkami

Cisársky trhanec so slivkami

Klasika z Rakúska. Kuchári a cukrári tejto krajiny vedeli, ako svojich vyhlásených maškrtníkov, cisárov a kráľov, rozmaznávať. Cisársky trhanec so slivkovým rozvarom je niečo ako evergreen rakúskej kuchyne. Nechýba vari ani na jednom jedálnom...

Hriešny vanilkový kokteil

Ozvláštnite si svoje maškrtenie! Nemusíte sa predsa neustéle napchávať cukrovinkami. Vyskúšajte omamný vanilkový kokteil, ktorého prípravu hravo zvládnete aj vtedy, keď sa pred dverami zjaví nečakaná návšteva. Stačí vybrať z mrazničky poklad v podobe...

Perníkové trifle

Trifle je vrstvený dezert anglického pôvodu. Zvyčajnými prísadami sú tenká vrstva piškót alebo piškót namočených v sherry alebo inom alkoholizovanom víne, ovocný prvok, puding a šľahačka navrstvené v tomto poradí do sklenenej misky. Trifle je...
čokoládové pralinky

Čokoládové pralinky

Suroviny na chrumkavé čokoládové pralinky ( rozpočet na 30 kusov ): Na krém: 100 g horkej čokolády, 50 ml smotany na šľahanie, 30 g zmäknutého masla Na obalenie: 200 g chrumkavého čokoládového müsli Postup: Na prípravu krému...

Tvarohové palacinky s pomarančom

Palacinky pozná každý z nás. Je veľa receptov na ich prípravu a u nás doma sa osvedčil práve tento na tvarohové palacinky s pomarančom. Suroviny na tvarohové palacinky s pomarančom: 300 ml mlieka, 100 g polohrubej...
Chrumkavé čokoládové pralinky

Chrumkavé čokoládové pralinky

Suroviny na chrumkavé čokoládové pralinky: Na ozdobenie: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao Na pralinky: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao, 20 g zmäknutého masla, 100 g lieskovoorieškového krému (napr. Nutella), 50...

Mandľové tyčinky

Ak máte radi mandľové pečivo, vyskúšajte tieto mandľové tyčinky. Ideálne napríklad na Vianoce, ale chutiť vám budú kedykoľvek počas celého roka. Dlho vydržia a vy si tak do zásoby napečiete dobré domáce keksíky, ktoré...

RAW tiramisu

Zbožňujem nepečené RAW torty a dezerty bez múky, lepku, rafinovaného cukru a laktózy, ktoré môžeme jesť bez akýchkoľvek výčitiek, pretože sú výživné, veľmi chutné a zároveň prospešné pre náš organizmus. Sú pritom neuveriteľne jednoduché...