Veľkonočné cupcakes
Upečte si slané veľkonočné cupcakes podľa nášho receptu
Suroviny na veľkonočné cupcakes:
Cesto: 4 vajcia, 250 g anglickej slaniny alebo údeného mäsa, 50 g Hera, 4 rožky, 150 ml mlieka, 3 lyžice hrubej múky, 2 hrnčeky...
Francúzsky toast s banánmi
Francúzsky toast - medzi typické varianty patrí jeho ochutenie na sladko s cukrom, škoricou, vanilkou a muškátovým orieškom. Do cestíčka sa môže pridať aj portské víno. Táto varianta je obvykle podávaná teplá ako...
Vyprážané ovocie s kávovým krémom
Suroviny na vyprážané ovocie s kávovým krémom (rozpočet na 4 porcie ):
15 g droždia, 50 g práškového cukru, 140 ml mlieka, 3 vajcia, 280 g hladkej múky, 200 ml bieleho alebo ružového vína, olej...
Jablkový pohár
Suroviny na jablkový pohár:
500 g očistených jabĺk, 150 ml odšťavených jabĺk, 1 polievková lyžica citrónovej kôry, 1 polievková lyžica pomarančovej kôry, dlhé piškóty
Postup:
Jablká nakrájame na osminky, polejeme šťavou a posypeme citrónovou kôrou. Pod pokrievkou...
Valentínske Tiramisu s jahodami
Suroviny na Valentínske Tiramisu s jahodami (rozpočet je na asi 6 porcií):
Na piškótovú masu: 6 vajec, 9 PL polohrubej múky, 7 PL práškového cukru, 5 PL oleja, 3 PL vody, 1/2 balíčka Kypriaceho prášku...
Valentínska krémeška do skla
Kamarátka má všetkého dosť, aspoň to vraví. Už nič nechce, len pokoj. A čo ešte? - usmejem sa, keď vidím, ako sa mračí.
- Krémešku, vyhŕkne - a prekvapené sme obidve. Na Valentína! - dodá.
Zasmejem sa....
Cisársky trhanec so slivkami
Klasika z Rakúska. Kuchári a cukrári tejto krajiny vedeli, ako svojich vyhlásených maškrtníkov, cisárov a kráľov, rozmaznávať. Cisársky trhanec so slivkovým rozvarom je niečo ako evergreen rakúskej kuchyne. Nechýba vari ani na jednom jedálnom...
Hriešny vanilkový kokteil
Ozvláštnite si svoje maškrtenie! Nemusíte sa predsa neustéle napchávať cukrovinkami. Vyskúšajte omamný vanilkový kokteil, ktorého prípravu hravo zvládnete aj vtedy, keď sa pred dverami zjaví nečakaná návšteva. Stačí vybrať z mrazničky poklad v podobe...
Perníkové trifle
Trifle je vrstvený dezert anglického pôvodu. Zvyčajnými prísadami sú tenká vrstva piškót alebo piškót namočených v sherry alebo inom alkoholizovanom víne, ovocný prvok, puding a šľahačka navrstvené v tomto poradí do sklenenej misky.
Trifle je...
Čokoládové pralinky
Suroviny na chrumkavé čokoládové pralinky ( rozpočet na 30 kusov ):
Na krém: 100 g horkej čokolády, 50 ml smotany na šľahanie, 30 g zmäknutého masla
Na obalenie: 200 g chrumkavého čokoládového müsli
Postup:
Na prípravu krému...