Vyprážané ovocie s kávovým krémom

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na vyprážané ovocie s kávovým krémom (rozpočet na 4 porcie ):

15 g droždia, 50 g práškového cukru, 140 ml mlieka, 3 vajcia, 280 g hladkej múky, 200 ml bieleho alebo ružového vína, olej na vyprážanie, 1 ananás, 2 jablká, 2 hrušky, 100 g bielej čokolády, 350 ml smotany na šľahanie, 3 PL kávy, 1/2 balíčka Zlatého klasu

Vyprážané ovocie

Postup:

V polovici smotany na šľahanie rozpustíme bielu čokoládu a necháme celkom vychladnúť. Z druhej polovice smotany a zo Zlatého klasu a kávy uvaríme hustý puding a tiež necháme vychladnúť. Smotanu s bielou čokoládou necháme v chladničke aspoň 3 hodiny a potom ju vyšľaháme dotuha. Vychladnutý puding prešľaháme tak, aby v ňom neboli hrudky a potom doňho jemne zapracujeme aj vyšľahanú smotanu. Kávový krém skladujeme až do podávania v chladničke.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou

15 minútEnergia: 330 kcal.Pečené jabĺčka s mandľami a plnkou môžete servírovať ako dezerta ale aj ako jedlo. Suroviny na plnené pečené jabĺčka s mandľami: 50 g hrozienok,… Čítaj ďaľej

Droždie rozmiešame v 50 ml vlažného mlieka s trochou cukru. Vajcia vyšľaháme s mliekom, rozmiešaným droždím, pridáme múku, víno, aj cukor a na teplom mieste necháme 20 minút postáť. Ovocie očistíme, podľa potreby zbavíme jadrovníkov, jablká a ananás nakrájame na hrubšie kolieska, hrušku na hrubšie plátky. Vo fritéze alebo vo vyššom hrnci rozohrejeme olej, ovocie postupne namáčame do pripraveného cestíčka a vyprážame v oleji asi 2 až 3 minúty z každej strany. Vypražené ovocie osušíme na papierovej utierke od prebytočného tuku a podávame s vychladeným kávovým krémom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach