Tekvica Chayote plnená hubovo-orechovou plnkou
Tekvica Chayote alebo čajot, pochádza zo Strednej Ameriky. Pokladá sa za ovocie. Väčšinou sa používa varená. Pri varení sa zvyčajne spracováva ako letná tekvica. Vo všeobecnosti sa mierne povarí, aby si zachovala chrumkavú konzistenciu....
Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou
Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou - suroviny:
Dve porcie – cca 300g quinoa. Ak to chcete ako prílohu k inému jedlu, stačí 200g.
šalotka, cesnak, kokosové mlieko, 2 PL mletej kurkumy, 2 PL strúhaného zázvoru, 1...
Teplý mrkvový šalát s koriandrom
Teplý mrkvový šalát vás zohreje...
Chuťovo svieži jesenný šalát, ktorý môže byť aj výbornou prílohou k mäsu, či rybe, alebo aj ako ľahký obed. Dá sa pripraviť vopred.
Suroviny na teplý mrkvový šalát:
Kokosový olej, alebo olivový olej,...
Zelené fazuľky s hubami
Suroviny na zelené fazuľky s hubami:
400 g zelenej fazuľky, 200 g hríbov, soľ, 40 g oleja, 60 g cibule, mleté čierne korenie
Postup:
Na oleji zapeníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú a pokrájanú fazuľku, soľ, očistené, umyté...
Fazuľa s paradajkami a syrom
Fazuľa s paradajkami a syrom - suroviny (rozpočet pre 4 porcie):
2 konzervy bielej fazule, 2 cibule, 1 kg paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička oregána, 1 lyžička tymiánu, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru,...
Červená šošovica na taliansky spôsob s quinoou
Aj vegetariánske jedlo sa dá urobiť dobre
Aj vegetariánske jedlo môže chutiť tak, že ľudia pri stole budú ochkať a hmmkať až po poslednú vidličku. Dokonca aj takí mäsožravci, ako ja (v minulom živote asi...
Tekvicový dip
Suroviny na tekvicový dip:
2 ks stredne veľkej tekvice hokaido, 1 strúčik cesnaku, 300 g syru lučina, 50 g tekvicových jadierok, soľ, korenie, bylinky, citrón, olivový olej
Postup:
Tekvicu olúpeme, osolíme, potrieme olejom a upečieme vo vyhriatej...
Paprika v smotanovej omáčke
Paprika v smotanovej omáčke - suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
1 kg papriky, 2 lyžice - 80 g majonézy, 1/8 l smotany, 1 lyžica vínneho octu, 1 lyžička cukru, mleté čierne korenie, 1 lyžička kapár
Postup:
Papriky...
Chole Bhature
Suroviny na Chole Bhature:
Na Chole: 1 hrnček cícera namočeného cez noc, 1 lyžička čajových lístkov zabalených v plátne (voliteľné), 1/2 lyžičky rímskej rasce (semienka), 1 cibuľa, kus nastrúhaného zázvoru (1 cm), 2 strúčiky cesnaku,...
Daal Makhani
Suroviny na Daal Makhani:
1 hrnček šošovice (čierna), 2 lyžice Chana dal (rozpolený druh strukoviny; používa sa na zahustenie; voliteľne), 2 lyžice fazule, 5 lyžíc masla, soľ podľa chuti, zázvor, 4 strúčiky cesnaku, 2 celé...