Zapekaná zelenina s fetou
Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegetariáni

Zapekaná zelenina s fetou

Suroviny: 1 cukina, 1 baklažán, 3 papriky, 6 ks paradajok, 500 g feta syra, soľ, 250 ml smotany na varenie, olivový olej Postup: Cukinu a baklažán, umyjeme a pokrájame na kocky aj so šupou. Očistíme a umyjeme papriku, ktorú tiež pokrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olivový olej a zeleninu prudko opečieme.  Opekáme asi 10 […]

Zapekaný encián so šunkou a zeleninou
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegetariáni

Zapekaný encián so šunkou a zeleninou

Suroviny: 2 balenia Enciánu alebo mozarelly, 4 ks cherry paradajky, 4 ks šunky, ½ cibule nakrájanej na kolieska, ½ stredne veľkej cukiny, olivový olej, soľ, koreniny a bylinky podľa chuti   Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Z alobalu si odtrhneme väčší kus, aby sa do neho dal zabaliť celý syr so zeleninou, aj z vrchu. […]

Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegetariáni

Pečený baklažán s parmezánom

Suroviny: 1 baklažán, ¾ šálky parmezánu, 1/3 šálky celozrnnej strúhanky, 6 strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie, mlieko, 1 cibuľa, 1 konzerva paradajkovej omáčky, bazalka, mozarella Postup: Najskôr si urobíme omáčku. Cibuľu si očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na oleji do mäkka. Pridáme 4 nadrobno naskaný cesnak, ešte chvíľu opražíme. Potom pridáme paradajkovú omáčku a privedieme do […]

Tekvicové kari so zázvorom
Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegetariáni

Tekvicové kari so zázvorom

Suroviny: 1 malá tekvica Hokkaidó, 1 menší baklažán, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 plechovka krájaných paradajok, kúsok čerstvého zázvoru (cca 4 cm), 1 plechovka kokosového mlieka, 1 lyžica arašidového masla, 2 lyžičky kari, šťava z polovice limetky, hrsť nesolených arašidov, olivový olej, čerstvá šalvia, soľ, korenie, jazmínová ryža (príloha) Postup: Tekvicu rozkrojte na polovice a […]

Baklažán s čerstvou mätou
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegetariáni, Zeleninové

Baklažán s čerstvou mätou

Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ): 1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml  olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu, 1 lyžica nakrájanej čerstvej mäty, 2 lyžice strúhanky, soľ Postup: Baklažány umyjeme, odrežeme okraje a neobielené ich nakrájame pozdĺžne na […]

Špenátová omeleta s hubami
Huby, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegetariáni

Špenátová omeleta s hubami

v jednej porcii: 205 kcal (841 kJ), 17 g bielkovín, 22 g sacharidov, 7 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 108 mg cholesterolu, 6 g vlákniny, 1,144 mg sodíka Suroviny ( rozpočet na 2 porcie ): 1 1/2 lyžičky olivového oleja, 120 g (asi3/4 šálky) húb, pokrájaných na plátky, 1 konzerva (250 g) ochutenej paradajkovej […]

frittata s hráškom
Bez lepku, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava

Bylinková frittata s hráškom

Suroviny: 1 lyžica masla, 1 malá nadrobno nakrájaná šalotka, 8 väčších vajec, 1/3 pohára Skyru natur, soľ, korenie na dochutenie, ½ pohára hrášku, ¼ pohára nahrubo nasekaného čerstvého petržlenu, ¼ pohára nahrubo nasekanej čerstvé mäty, 60 g nahrubo nastrúhaného syru feta, trochu byliniek na ozdobu Postup: Rúru si predhrejte na 200°C. V liatinovej panvici alebo zapekacej […]

brokolica s hubami
Huby, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Vegetariáni

Zapekaná brokolica s hubami

Suroviny: 300 g čerstvej brokolice, 300 g čerstvých húb, 400 g zemiakov, 125 g Crème fraîche, 100 ml smotany, 2 zarovnané ČL (10 g) škrobu, soľ, čierne korenie, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 150 g nastrúhanej goudy Postup: Brokolicu rozkrájame dáme do nákypovej formy (Ø 26 cm). Pridáme očistené, na plátky nakrájané huby a na […]

jablkové smoothie s mrkvou
Nealkoholické, Oddelená strava, RAW recepty, Smoothies, Varíme s miomatom, Vegetariáni

Paradajkovo-jablkové smoothie s mrkvou

Suroviny ( rozpočet na liter smoothie ) 3 paradajky, 2 mrkvy, 2 jablká, šťavu z citróna, vodu Postup: Jablká ošúpte a vykrojte, mrkvu očistite a všetko nakrájajte na malé kúsky a vložte do nádoby MioMatu. Dolejte vodu tak, aby bola hladina medzi ryskami MIN a MAX. Zapnite MioMat a stlačte Smoothie. MioMat sa dá do […]

na provensálsky štýl
Chuťovky, Jedlá bez mäsa, Oddelená strava, Prílohy, Vegetariáni

Zelenina na provensálsky štýl

Suroviny: 75 g očistenej a rozpolenej červenej papriky, 10 g (1,5 čajovej lyžičky) cukru, 1 vetvička čerstvého tymiánu nasekaného najemno, 2 alebo 3 paradajky nakrájané na 12 kúskov, 150 g cukiny nakrájanej na plátky, 30g jarnej cibuľky nakrájanej na plátky, 1 strúčik cesnaku nasekaný najemno, 4 lístky nasekanej bazalky, 4 polievkové lyžice olivového oleja Postup: Zeleninu […]

womangalérie VŠETKY