Dnes je utorok, 19. marca 2024, sviatok má Jozef

Oddelená strava

Tekvica Chayote plnená hubovo-orechovou plnkou

Tekvica Chayote alebo čajot, pochádza zo Strednej Ameriky. Pokladá sa za ovocie. Väčšinou sa používa varená. Pri varení sa zvyčajne spracováva ako letná tekvica. Vo všeobecnosti sa mierne povarí, aby si zachovala chrumkavú konzistenciu....

Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou

Quinoa v kokosovom mlieku s kurkumou - suroviny: Dve porcie – cca 300g quinoa. Ak to chcete ako prílohu k inému jedlu, stačí 200g. šalotka, cesnak, kokosové mlieko, 2 PL mletej kurkumy, 2 PL strúhaného zázvoru, 1...

Teplý mrkvový šalát s koriandrom

Teplý mrkvový šalát vás zohreje... Chuťovo svieži jesenný šalát, ktorý môže byť aj výbornou prílohou k mäsu, či rybe, alebo aj ako ľahký obed. Dá sa pripraviť vopred. Suroviny na teplý mrkvový šalát: Kokosový olej, alebo olivový olej,...

Zelené fazuľky s hubami

Suroviny na zelené fazuľky s hubami: 400 g zelenej fazuľky, 200 g hríbov, soľ, 40 g oleja, 60 g cibule, mleté čierne korenie Postup: Na oleji zapeníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú a pokrájanú fazuľku, soľ, očistené, umyté...

Fazuľa s paradajkami a syrom

Fazuľa s paradajkami a syrom - suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 2 konzervy bielej fazule, 2 cibule, 1 kg paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička oregána, 1 lyžička tymiánu, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru,...

Červená šošovica na taliansky spôsob s quinoou

Aj vegetariánske jedlo sa dá urobiť dobre Aj vegetariánske jedlo môže chutiť tak, že ľudia pri stole budú ochkať a hmmkať až po poslednú vidličku. Dokonca aj takí mäsožravci, ako ja (v minulom živote asi...
Tekvicový dip

Tekvicový dip

Suroviny na tekvicový dip: 2 ks stredne veľkej tekvice hokaido, 1 strúčik cesnaku, 300 g syru lučina, 50 g tekvicových jadierok, soľ, korenie, bylinky, citrón, olivový olej Postup: Tekvicu olúpeme, osolíme, potrieme olejom a upečieme vo vyhriatej...
Paprika v smotanovej omáčke

Paprika v smotanovej omáčke

Paprika v smotanovej omáčke - suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg papriky, 2 lyžice - 80 g majonézy, 1/8 l smotany, 1 lyžica vínneho octu, 1 lyžička cukru, mleté čierne korenie, 1 lyžička kapár Postup: Papriky...

Chole Bhature

Suroviny na Chole Bhature: Na Chole: 1 hrnček cícera namočeného cez noc, 1 lyžička čajových lístkov zabalených v plátne (voliteľné), 1/2 lyžičky rímskej rasce (semienka), 1 cibuľa, kus nastrúhaného zázvoru (1 cm), 2 strúčiky cesnaku,...
Daal Makhani

Daal Makhani

Suroviny na Daal Makhani: 1 hrnček šošovice (čierna), 2 lyžice Chana dal (rozpolený druh strukoviny; používa sa na zahustenie; voliteľne), 2 lyžice fazule, 5 lyžíc masla, soľ podľa chuti, zázvor, 4 strúčiky cesnaku, 2 celé...