Dnes je štvrtok, 9. júla 2020, sviatok má Lujza
VIAC

    Oddelená strava

    Restované šampiňóny à la Jamie Oliver

    Suroviny na restované šampiňóny à la Jamie Oliver: 500 g šampiňónov, 1 strúčik cesnaku, čerstvá petržlenová vňať, soľ, čierne mleté korenie, chilli papričky podľa chuti, olivový olej, citrónová...

    Hliva ustricová na mladých zemiakoch

    Hliva ustricová na mladých zemiakoch - suroviny: 300 g hliva, 500 g mladých zemiakov 500 g, mladý hrášok 250 g, 1dcl oleja, petržlenová vňať - za hrsť, soľ,...

    Tofu pre labužníkov

    Suroviny na tofu pre labužníkov: 800 g tofu, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 80 g čerstvého zázvoru, 1,5 čajovej lyžičky kurkumy, 50 ml zázvorového sirupu, 1 čili...

    Pečené rajčiny s bazalkou a olivovým olejom

    Ľahký obed či večera do 20 minút? Nie je problém, veď tieto klasické ingrediencie máte určite doma po ruke.   Suroviny na pečené rajčiny 5-6...
    Ratatouille s baklažánom

    Ratatouille s baklažánom

    Suroviny na ratatouille s baklažánom: 14 lyžíc olivového oleja, 1 kg cibule nakrájanej na kolieska, 3 červené papriky, 1 kg zrelých paradajok alebo paradajok z konzervy bez nálevu,...
    Tofu s quinoou

    Tofu s quinoou

    Napriek tomu, že slovo QUINOA (Chenopodium quinoa) môže znieť pre mnohých  z nás tajomne a je viac než pravdepodobné, že väčšina z nás túto plodinu ešte neochutnala, nazývajú ju aj matkou všetkého obilia. Je to...

    Karfiolový koláč s parmezánom

    Ideálnym je slaný koláč. Vyskúšajte napríklad netradičnú kombináciu karfiolu a parmezánu.  Pochutia si aj zarytí odporcovia zeleniny!  Suroviny na Karfiolový koláč s parmezánom: (koláčová forma o...
    Pečený baklažán

    Pečený baklažán s parmezánom

    Suroviny na pečený baklažán s parmezánom: 1 baklažán, ¾ šálky parmezánu, 1/3 šálky celozrnnej strúhanky, 6 strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie, mlieko, 1 cibuľa, 1 konzerva paradajkovej omáčky,...
    Marinované huby

    Marinované huby shimeji a opečené tofu

    U nás nevídaný, ale v Japonsku klasický vegetariánsky recept ma hneď na prvý raz očaril. Po prvom súste som vedel, že sa v mojej kuchyni toto jedlo udomácni. :) Huby shimeji dostať u nás...
    Šalát z pečenej červenej repy

    Šalát z pečenej červenej repy

    Červená repa patrí medzi jeden z najzdravších druhov zeleniny, ktoré môžeme v kuchyni použiť. Dôvod prečo sa u nás neteší prílišnej obľube, je zrejme ten, že doplatila na nie príliš dobré spracovanie v školských jedálňach....