Dnes je streda, 8. apríla 2020, sviatok má Albert
VIAC

    Oddelená strava

    Ratatouille s baklažánom

    Ratatouille s baklažánom

    Suroviny na ratatouille s baklažánom: 14 lyžíc olivového oleja, 1 kg cibule nakrájanej na kolieska, 3 červené papriky, 1 kg zrelých paradajok alebo paradajok z konzervy bez nálevu,...
    Tofu s quinoou

    Tofu s quinoou

    Napriek tomu, že slovo QUINOA (Chenopodium quinoa) môže znieť pre mnohých  z nás tajomne a je viac než pravdepodobné, že väčšina z nás túto plodinu ešte neochutnala, nazývajú ju aj matkou všetkého obilia. Je to...

    Karfiolový koláč s parmezánom

    Ideálnym je slaný koláč. Vyskúšajte napríklad netradičnú kombináciu karfiolu a parmezánu.  Pochutia si aj zarytí odporcovia zeleniny!  Suroviny na Karfiolový koláč s parmezánom: (koláčová forma o...
    Pečený baklažán

    Pečený baklažán s parmezánom

    Suroviny na pečený baklažán s parmezánom: 1 baklažán, ¾ šálky parmezánu, 1/3 šálky celozrnnej strúhanky, 6 strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie, mlieko, 1 cibuľa, 1 konzerva paradajkovej omáčky,...
    Marinované huby

    Marinované huby shimeji a opečené tofu

    U nás nevídaný, ale v Japonsku klasický vegetariánsky recept ma hneď na prvý raz očaril. Po prvom súste som vedel, že sa v mojej kuchyni toto jedlo udomácni. :) Huby shimeji dostať u nás...
    Šalát z pečenej červenej repy

    Šalát z pečenej červenej repy

    Červená repa patrí medzi jeden z najzdravších druhov zeleniny, ktoré môžeme v kuchyni použiť. Dôvod prečo sa u nás neteší prílišnej obľube, je zrejme ten, že doplatila na nie príliš dobré spracovanie v školských jedálňach....
    Špenát s cícerom

    Špenát s cícerom a drvenými paradajkami

    Suroviny na špenát s cícerom a drvenými paradajkami: 1 menšia  červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, trochu olivového oleja, malý kúsok zázvoru (asi 1 x 1 cm), 1/2 kávovej lyžičky mletej čili papriky, 1 kávová lyžička...
    jablkový pšenovník

    Jablkový pšenovník

    Suroviny na jablkový pšenovník ( rozpočet pre 8 osôb ): 250 g pšena ( lúpané proso ), 1 l jablkového muštu, štipka soli, podľa chuti javorový sirup, 2 vajcia, 3 ks jabĺk, kokosová smotana Postup: Pšeno prepláchneme...
    Kofty z batátov a kelu

    Kofty z batátov a kelu

    Suroviny na Kofty z batátov a kelu: 400 g batátov, 220 g kelu, 1 malé romanesco, 1 hrsť čerstvého koriandra, 150 g quinoa múky, 2 žĺtka, 1 lyžica ľanových drvených semienok, 3 strúčiky cesnaku,  1...
    Plnená cukínka

    Plnená cukínka

    Suroviny na recept Plnená cukínka: 2 guľaté cukínky, 200 g pohánky, soľ, 1 vajíčko, trocha chili, 2 lístky šalvie, parmezán, pohánková múka, kokosový tuk, Postup: Cukínu zoberieme a zrežeme vršok. Vydlabeme dužinu. Pohánku uvaríme a pridáme k...