Vtáčie mliečko
Suroviny na vtáčie mliečko:
500 ml mlieka, bielky z troch vajec, 10 g cukru, 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou, 300 ml mlieka, 40 g cukru, ½ KL mletej škorice
Postup:
Na prípravu dezertu vyšľaháme bielky spolu s 10...
Hrušky v čokoládovom kréme
Hrušky v čokoládovom kréme sú výnimočný dezert.
Suroviny na hrušky v čokoládovom kréme:
1 fľaša kompótovaných hrušiek, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica cukru, mletá škorica, pistáciové oriešky,
Krém – 1/4 l šľahačky, 2...
Melónová pena
Melónová pena - suroviny:
asi 1 kg zrelého cukrového melónu, 70 ml pomarančovej šťavy, 50 ml pomarančového likéru (alebo pomarančovej šťavy), 3 lyžice cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice želatíny, 70 ml bieleho jogurtu
Postup:
Želatínu...
Flan
Krémový karamel (tiež známy pôvodne ako flan) pochádza z Rímskej ríše. Pôvodne sa toto jedlo volalo tiropatinam a vyrábalo sa z vajec, mlieka a korenia. Dochucovalo sa v slanej verzii rybami, úhorom, špenátom a...
Rumové suflé
Suroviny na rumové suflé:
6 vajec, 80g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 4 lyžice rumu, nastrúhaná kôra a šťava z jedného citrónu, 50g maizeny, trochu masla a múky do formy
Postup:
Žĺtky rozšľaháme...
Gaštanový puding
Suroviny na gaštanový puding:
200 g gaštanového pyré, 1 vanilkový struk, 400 ml mlieka, 4 žĺtky, 4 lyžice cukru, 3 lyžice rumu
Postup:
Gaštanové pyré s mliekom a vanilkovou dreňou necháme zovrieť, odložíme z ohňa a primiešame žĺtky, ktoré...
Čokoládové fondue
Suroviny na čokoládové fondue (rozpočet pre 4 osoby):
225 g mliečnej čokolády, 30 ml šľahačkovej smotany, 20 ml cherry brandy, 10 ml silnej kávy, 0,2 g mletej škorice
Postup:
Zmiešame spolu čokoládu, šľahačku, brandy, kávu a škoricu...
Jogurtový krém s ovocím
Suroviny na jogurtový krém s ovocím:
12 dkg práškového cukru, 4 plátky želatíny, 1/2 l jogurtu, šťavu z dvoch citrónov, 1/4 l sladkej smotany, 4 kiwi, 2 pomaranče, 15 dkg malín
Na zdobenie: 1/8 l...
Zaľúbené Tapioca Perly
Zaľúbené Tapioca Perly je bezgluténový perličkový dezert s jahodami
Suroviny na zaľúbené tapioca perly (vystačí na 2 porcie):
500 ml mlieka2 PL cukru1 balenie Tapioca Pearls Dr. Oetkerjahodyjahodový džem
Ešte potrebujeme:
dezertné poháre alebo misky
Postup:
Obsah vrecúška nasypeme do hrnca,...
Jahodový cheesecake koktail
Suroviny na jahodový cheesecake koktail:
2 hrnčeky mlieka, 2 hrnčeky jahodovej zmrzliny, 6 nahrubo nasekaných Oreo sušienok, 112 g syru Philadelphia, 1 lyžička mletej vanilky, 5 čerstvých jahôd
Postup:
Mlieko, zmrzlinu, Oreo sušienky, syr a vanilku rozmixujte...