nedeľa, 19. máj 2019 , sviatok má Gertrúda

Pudingy

Hruškovo-levanduľový dezert

Hruškový dezert s levanduľou

Suroviny na Hruškový dezert s levanduľou (vystačí na asi 4 porcie): Na ozdobenie: 4 hrušky, 500 ml bieleho suchého vína, 250 ml vody, šťava z 1 citróna, 2 kúsky celej...
Nepečený rýchly dezert s mangom a čokoládovým krémom

Nepečený rýchly dezert s mangom a čokoládovým krémom

Suroviny na nepečený rýchly dezert s mangom a čokoládovým krémom ( vystačí na 4 porcie ): 1 mango, asi 20 ks detských piškót, 1 balíček Zlatého klasu ...
Vanilkovo-gaštanové poháre

Vanilkovo-gaštanové poháre

Suroviny na Vanilkovo-gaštanové poháre ( rozpočet vystačí asi na 4 porcie ): 250 ml smotany na šľahanie, 200 g gaštanového pyré, 1 balíček Zlatého klasu ...
Zaboine

Ovocie s vínovým krémom Zaboine

Energetická hodnota jednej porcie: 230 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 400 g drobného ovocia, 2 ks celozrnných keksov, 4 žĺtka, 4 pl cukru, citrónová kôra, 4 pl bieleho vína Postup: Ovocie rozdelíme do štyroch...
Jogurtový krém s ovocím

Jogurtový krém s ovocím

Energetická hodnota jednej porcie: 385 kcal Suroviny: 12 dkg práškového cukru, 4 plátky želatíny, 1/2 l jogurtu, šťavu z dvoch citrónov, 1/4 l sladkej smotany, 4 kiwi, 2 pomaranče, 15 dkg malín...
Hruškovo-levanduľový dezert

Hruškovo-levanduľový dezert

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): Na ozdobenie: 4 hrušky, 500 ml bieleho suchého vína, 250 ml vody, šťava z 1 citróna, 2 kúsky celej škorice, 3 KL tekutého medu, 200 g maslových sušienok,...
Mango parfait

Mango parfait

Suroviny: 3 žĺtka, 100 g ovocného cukru, 300g mangové pyré, rastlinná smotana na šľahanie, 2 ks passion fruit Postup: Nad parou vyšľaháme polovicu cukru a žĺtka do hustého krému. Vyšľaháme šľahačku. Zvyšný cukor zmiešame s pyré....

Mliečny krupicový jogurt s pudingom

Suroviny: 1/4 l mlieka, 1/4  bieleho jogurtu, 30 g krupice, štipka soli, 2 vajcia, 80 g cukru, 1 vanilkový cukor, ovocná šťava Postup: Do osoleného mlieka zavaríme krupicu. Akonáhle kaša zhustne, pridáme polovicu cukru, keď je kaša...
Čokoládovo kávové soufflé

Čokoládovo kávové soufflé

Suroviny: Olej na vymastenie misiek, 2 PL kryštálového cukru, ½ šálky kakaa, ½ šálky horúcej vody, 3 PL NESCAFÉ Gold, 2 PL masla, 3 PL múky, ¾ šálky cukru, ¾ šálky nízkotučného mlieka, 4...
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 225 g mliečnčj čokolády,  30 ml šľahačkovej smotany, 20 ml cherry brandy, 10 ml silnej kávy, 0,2 g mletej škorice Postup: Zmiešame spolu čokoládu, šľahačku, brandy, kávu a škoricu vo fondue sete...