Dnes je utorok, 19. marca 2024, sviatok má Jozef

Pudingy

Vtáčie mliečko

Vtáčie mliečko

Suroviny na vtáčie mliečko: 500 ml mlieka, bielky z troch vajec, 10 g cukru, 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou, 300 ml mlieka, 40 g cukru, ½ KL mletej škorice Postup: Na prípravu dezertu vyšľaháme bielky spolu s 10...
Hrušky v čokoládovom kréme

Hrušky v čokoládovom kréme

Hrušky v čokoládovom kréme sú výnimočný dezert. Suroviny na hrušky v čokoládovom kréme: 1 fľaša kompótovaných hrušiek, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica cukru, mletá škorica, pistáciové oriešky, Krém – 1/4 l šľahačky, 2...

Melónová pena

Melónová pena - suroviny: asi 1 kg zrelého cukrového melónu, 70 ml pomarančovej šťavy, 50 ml pomarančového likéru (alebo pomarančovej šťavy), 3 lyžice cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice želatíny, 70 ml bieleho jogurtu Postup: Želatínu...

Flan

Krémový karamel (tiež známy pôvodne ako flan) pochádza z Rímskej ríše. Pôvodne sa toto jedlo volalo tiropatinam a vyrábalo sa z vajec, mlieka a korenia. Dochucovalo sa v slanej verzii rybami, úhorom, špenátom a...

Rumové suflé

Suroviny na rumové suflé: 6 vajec, 80g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 4 lyžice rumu, nastrúhaná kôra a šťava z jedného citrónu, 50g maizeny, trochu masla a múky do formy Postup: Žĺtky rozšľaháme...

Gaštanový puding

Suroviny na gaštanový puding: 200 g gaštanového pyré, 1 vanilkový struk, 400 ml mlieka, 4 žĺtky, 4 lyžice cukru, 3 lyžice rumu Postup: Gaštanové pyré s mliekom a vanilkovou dreňou necháme zovrieť, odložíme z ohňa a primiešame žĺtky, ktoré...

Čokoládové fondue

Suroviny na čokoládové fondue (rozpočet pre 4 osoby): 225 g mliečnej čokolády,  30 ml šľahačkovej smotany, 20 ml cherry brandy, 10 ml silnej kávy, 0,2 g mletej škorice Postup: Zmiešame spolu čokoládu, šľahačku, brandy, kávu a škoricu...
Jogurtový krém s ovocím

Jogurtový krém s ovocím

Suroviny na jogurtový krém s ovocím: 12 dkg práškového cukru, 4 plátky želatíny, 1/2 l jogurtu, šťavu z dvoch citrónov, 1/4 l sladkej smotany, 4 kiwi, 2 pomaranče, 15 dkg malín Na zdobenie: 1/8 l...

Zaľúbené Tapioca Perly

Zaľúbené Tapioca Perly je bezgluténový perličkový dezert s jahodami Suroviny na zaľúbené tapioca perly (vystačí na 2 porcie): 500 ml mlieka2 PL cukru1 balenie Tapioca Pearls Dr. Oetkerjahodyjahodový džem Ešte potrebujeme: dezertné poháre alebo misky Postup: Obsah vrecúška nasypeme do hrnca,...

Jahodový cheesecake koktail

Suroviny na jahodový cheesecake koktail: 2 hrnčeky mlieka, 2 hrnčeky jahodovej zmrzliny, 6 nahrubo nasekaných Oreo sušienok, 112 g syru Philadelphia, 1 lyžička mletej vanilky, 5 čerstvých jahôd Postup: Mlieko, zmrzlinu, Oreo sušienky, syr a vanilku rozmixujte...