15 minút
Melónová pena – suroviny:
asi 1 kg zrelého cukrového melónu, 70 ml pomarančovej šťavy, 50 ml pomarančového likéru (alebo pomarančovej šťavy), 3 lyžice cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice želatíny, 70 ml bieleho jogurtu
Postup:
Želatínu zmiešame s pomarančovou šťavou a necháme napučať. Pridáme likér alebo 50 ml pomarančovej šťavy a pomaly za stáleho miešania želatínu rozpustíme ( nesmie zovrieť). Melón očistíme, zbavíme jadierok a pokrájame na menšie kúsky. Spolu s cukrom a citrónovou šťavou rozmixujeme.
Mohlo by vás zaujímať
Do melónového pretlaku pomaly vlejeme pomarančovú želatínu. Nakoniec primiešame jogurt. Hotovú penu dáme do vhodnej nádoby a necháme niekoľko hodín v chladničke, najlepšie cez noc. Stuhnutú penu podávame v zmrzlinových pohároch.