Burritos
Hydina

Burritos s kuracím mäsom

Energetická hodnota pokrmu: 2316 kJ / 554kcal Suroviny (rozpočet pre 4-6 osôb): 8 – 10 tortíl, 600 g kuracích rezňov, 200 g cibule, 300 g čerstvých paradajok, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 2 strúčky cesnaku, 100 – 150 ml paradajkového pretlaku, 50 ml olivového oleja, 30 g zelerovej vňate, 50 g čerstvej zelenej papriky, 150 […]

Dyňový šalát
Hydina, Ovocné, Zeleninové

Dyňový šalát

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): zmes korenia na pečené kura podľa chuti, 20 g olivový olej, soľ, biele korenie, sušený petržlen, ocot, 200 g kuracie prsia, 60 g krabie tyčinky, 200 g dyňa naložená v sladkokyslom náleve, 80 g šampiňóny, 160 g ananás, 80 g mandarínky, 120 g kyslá smotana, 10 g horčica, ďumbier, […]

Kuracie s kokosovým mliekom
Hydina

Kuracie s kokosovým mliekom

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 600 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, sójová omáčka, med, kokosové mlieko, olivový olej, petržlenová vňať Postup: Kuracie prsia pokrájané na kúsky osolíme. Z oleja, mletého čierneho korenia, zo sójovej omáčky a z medu pripravíme nálev a ponoríme doň kúsky mäsa. Dobre premiešame a 20 minút necháme […]

Cestoviny plnené
Cestoviny, Hydina

Cestoviny plnené pikantným morčacím mäsom

Suroviny: 300 g mletého morčacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika, mleté čili, salsa, olej, 2 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, kečup, uvarené cestoviny Postup: Mleté morčacie mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou červenou paprikou, posypeme trochou mletého čili, pokvapkáme olejom a spolu premiešame. Ochutené mäso necháme na chladnom mieste odstáť […]

Šalát s jahodami
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka, Šaláty, Zeleninové

Šalát s jahodami a kuracím mäsom

Suroviny: 1 ks kuracie prsia, 3 lyžce olivového oleja, 2 lyžice horčice, soľ, čiere korenie, ½ citróna, hrsť čerstvých jahôd, mix šalátových listov, balsamico, hrubozrnná soľ, syr feta Postup: V uzatvárateľnom pohári zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Pohár dobre uzavrieme a pretrepeme. Umyté kuracie prsia obalíme v marináde a necháme v chladničke odpočívať min. 20 minút. […]

Kuracie tyčinky
Grilovanie, Hydina

Kuracie tyčinky v kečupe

Energetická hodnota pokrmu: 1918 kJ / 458 kcal Suroviny ( rozpočet pre 6 osôb ): 200 ml jemného kečupu, 1/2  lyžičky curry korenia, 1 kg kuracích rezňov, olej na praženie Postup: Kečup zmiešame s curry korením. Zmes necháme odstáť na chladnom mieste asi jednu hodinu. Kuracie rezne nakrájame na hrubšie tyčinky a osolíme. V panvici […]

kuracie spizy
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kurací špíz na citrónovej tráve

Suroviny (rozpočet na 4 porcie ): 400 g kuracie prsia, 4 ks citrónová tráva, 1 ks paradajka, 1 PL petržlenová vňať čerstvá, 200 g kus-kus, 200 g kyslá pochúťková smotana, 100 g vlašské orechy, 1/2 ks limetka, soľ, biele korenie Pracovný postup: Očistené kuracie prsia nakrájame na kocky a napichneme na citrónovú trávu, ochutíme a […]

Kurča na marhuľovej marmeláde
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kurča na marhuľovej marmeláde

Vyskúšal som všeličo, ale tento recept je naozaj dobrý. Kurča na mede pozná asi každý, ale ja som vyskúšal marhuľovú marmeládu, marhule na ozdobenie Suroviny (rozpočet na 4 porcie): kuracie stehná 4 ks (prípadne iná alternatíva mäsa), 4 lyžice marhuľovej marmelády, 2 lyžice dijonskej horčice, 3 lyžice olivového oleja, 1 čili papička, čerstvá bazalka (cca […]

Grilovanie, Hovädzie, Hydina, Letná grilovačka

Špíz zo šampiňónov a mäsa

Suroviny: šampiňóny (alebo iné huby), plátky slaniny, kuracie prsia alebo hovädzie mäso, zelené papriky, soľ, korenie, Olivový olej Postup: Pripravíme 4 špízy tak, že na ihlicu striedavo napichujeme očistené šampiňóny, zrolované plátky slaniny a kuracie prsia, ktoré sme predtým pokrájali na kúsky. Špízy osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji, pričom ich každé 3 […]

Grilované kuracie prsia
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Grilované kuracie prsia so zeleninou

Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ): 600 g kuracie prsia, prekrojené na 1/2, 400 g gril. zelenina (možné použiť mrazenú), 1 ks veľká francúzska bageta, 1 strúčik cesnaku, 2 pol. lyžice bylinkového pesta, čerstvé bylinky (bazalka, pažítka, tymian), tatárska omáčka s hubami Postup: Kuracie prsia posypeme grilovacím korením a z obidvoch strán opečieme. Zeleninu […]

womangalérie VŠETKY