Morčacia roláda
Hydina

Morčacia roláda

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): Asi 750 g morčacích prsíčok, 150 g mrkvy, 150 g póru, 150 g na plátky pokrájanej anglickej slaniny, lyžica provensálskeho korenia, 1/2 lyžičky vegety, soľ, korenie Postup: Mrkvu uvaríme, morčacie prsia prekrojíme tak, aby nám vznikol plát a mäso vyklepeme pod fóliou. Okoreníme, osolíme, položíme naň plátky slaniny, […]

Kurča na víne
Hydina

Kurča na víne s rozmarínovými zemiakmi

Suroviny: Kurča na víne: 800 g kuracích pŕs, 4,5 dl červeného vína, 2 cibule, 0,5 l kyslej smotany, škrob, olej, soľ, čierne korenie, kúsok masla Rozmarínové zemiaky: 1,5 kg nových zemiakov (alebo malých zemiakov v šupke), olivový olej, vetvičky rozmarínu (alebo tymianu), jednu cesnakovú hlávku Postup: Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na prúžky […]

Indiana s kuracím mäsom
Hydina

Indiana s kuracím mäsom

Suroviny: 200 g kuracieho mäsa, soľ, kari korenie, olej, 2 konzervy 425 ml sterilizovanej fazule v pikantnej omáčke, čierne korenie Postup: Kuracie mäso nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Pridáme fazule s omáčkou a prevaríme. Podľa zvyku dochutíme soľou a čiernym korením.

Kura v tamarindovej omáčke
Hydina

Kura v tamarindovej omáčke

Suroviny: celé stredné kura rozkrojené pozdĺžne na polovice, 2 PL oleja, Marináda: 5 PL tamarindu dôkladne rozmiešaného v 450 ml vody, (preceďte a použite iba tekutú časť), 10 šalotiek nakrájaných na drohno a rozmixovaných, 2 PL opražených a pomletých koriandrových semien, 8 PL cukru, 11/2 PL hustej sladšej sójovej omáčky, 11/2 PL vínneho octu, 2 […]

Kura s kari a quinoovym salatom
Hydina

Kura s kari a quinoovým šalátom

Suroviny( rozpis pre 1 osobu): 85 g ochladených varených kuracích pŕs, ¼ čl karí korenia, ¼ šálky gréckeho jogurtu, ¼ šálky varenej quinoi, ¼ šálky nasekaného jablka, ½ najemno nasekanej stonky zeleru, 2 šálky čerstvého špenátu Postup: Okrem špenátu všetky ingrediencie pokrájame a zmiešame v miske. Na tanier dáme špenát a na to položíme hotovú zmes. Autor: Janka […]

Hydina

Kurča s hrozienkami

Suroviny: 4 ks kuracích pŕs, 200 g cibule, 150 g hrozienok – sultánky, 10 g čerstvej petržlenovej vňate, 1/3 šálka hnedého cukru, 1 ČL mletej škorice, štipka soli, 1/2 ČL strúhaného zázvoru, štipka šafranu, 1 strúčik cesnaku, 1/4 šálky horúcej vody, olivový olej Postup: Mäso očistíme, opláchneme a pokrájame na väčšie kusy. Cibuľu a cesnak […]

Kuracie prsia plnené špenátom
Hydina

Kuracie prsia plnené špenátom

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 650 g kuracích pŕs, 130 g mrazeného špenátu, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, 1 – 2 čl preosiatej strúhanky, 2 čl kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, olej, mäsový vývar, smotana na varenie, hladká múka Postup: Kuracie mäso umyjeme a osušíme. 150 g kuracích pŕs nadrobno pokrájame, posolíme, okoreníme […]

Šéfkuchárov šalát
Hydina

Šéfkuchárov šalát

Energetická hodnota jednej porcie: 331 kcal (1 357 kj), 18 g bielkovín, 12 g sacharidov, 25 g tukov,7 g nasýtených tukov, 45 mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 587 mg sodíka Suroviny ( rozpočet na 6 porcií ): 2 vykostené kuracie prsia bez kože, 3 šálky rímskeho alebo iného šalátu, 3 šálky mladých špenátových lístkov, 175 […]

Grilované kuracie stehná
Grilovanie, Hydina

Grilované kuracie stehná so zeleninovým obložením

V jednej porcii: 375 kcal (1 538 kj), 40 g bielkovín, 29 g sacharidov, 12 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 95 mg cholesterolu, 5 g vlákniny, 521 mg sodíka Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 2  lyžičky čili korenia, 1/4 lyžičky soli, 3  lyžice čerstvo vytlačenej limetovej šťavy, 2 lyžice rastlinného […]

Burritos
Hydina

Burritos s kuracím mäsom

Energetická hodnota pokrmu: 2316 kJ / 554kcal Suroviny (rozpočet pre 4-6 osôb): 8 – 10 tortíl, 600 g kuracích rezňov, 200 g cibule, 300 g čerstvých paradajok, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 2 strúčky cesnaku, 100 – 150 ml paradajkového pretlaku, 50 ml olivového oleja, 30 g zelerovej vňate, 50 g čerstvej zelenej papriky, 150 […]

womangalérie VŠETKY