Dnes je sobota, 27. apríla 2024, sviatok má Jaroslav

Hydina

Kuracie guľky v mandliach

Kuracie guľky v mandliach

Na tento recept - kuracie guľky v mandliach, môžeme využiť akékoľvek hydinové mäso. Obzvlášť vhodné sú malé odrezky z rezňov, rolád a pod. Guľky sú vynikajúcou chuťovkou alebo aj predkrmom. Suroviny na kuracie guľky v...

Foie gras créme brulé

Nátierka z husacej/kačacej pečene ala creme brulé Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu  francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne. Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu...

Pečené kura v citrónovej marináde

Suroviny na pečené kura v citrónovej marináde: 1 kg kuracích kúskov Marináda: dve posekané cibule, 2 chilli papričky, 2 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, 50 ml citrónovej šťavy Postup: Jednotlivé zložky marinády rozmixujeme na jemno. Natrieme na kuracie...

Kuracie medajlónky s dusenou zeleninou

Kuracie medajlónky s dusenou zeleninou sú inšpiráciou na jednoduchý, relatívne rýchly, chutný a celkom zdravý obed alebo aj večeru. Je to moja najobľúbenejšia úprava kuracieho mäsa a v podstate aj zeleniny, nakoľko milujem jednoduchosť. Suroviny...

Kuracie prsia so zeleninou a tofu

Suroviny na kuracie prsia so zeleninou a tofu: Kuracie prsia, 80 g tuku, 100 g šampiňónov, 80 g rajčinového pretlaku, 1 kocka bujónu, 100 g zeleru, 1-2 strúčiky cesnaku, 100 g sterilizovaného hrášku, 100...

Kohút na víne

Kohút na víne alebo coq au vin je francúzsky pokrm z kurčaťa duseného s vínom, slaninou, hubami a prípadne cesnakom. Najčastejšie sa používa červené burgundské víno, aj keď mnoho oblastí Francúzska má varianty z...

Foie gras créme brulé nátierka z husacej/kačacej pečene 

Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu  francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne. Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni....
Kuracie dolné stehienka

Kuracie dolné stehienka v barbecue – kávovej omáčke

Skúste trocha zaexperimentovať a pripravte si kuracie dolné stehienka v barbecue - kávovej omáčke. Suroviny na kuracie dolné stehienka v barbecue - kávovej omáčke: 1 kg kuracích dolných stehienok, 2 PL instantnej kávy, 2 cibule, 2...

Morčacie prsia obalené v slaninke

Morčacie prsia obalené v slaninke sú veľmi jednoduchým ale zároveň chutným jedlom. Suroviny na morčacie prsia obalené v slaninke: 6 morčacích pŕs, 1 veľká cibuľa, 100 g prerastenej oravskej slaniny, 1 polievková lyžica masla, 1...

Kuracie plátky s medovou kôrkou

Suroviny na kuracie plátky s medovou kôrkou: 150 g jogurtu, 1/2 lyžičky zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky škorice, trocha mletého hrebíčka, trocha kardamónu, 1/2 lyžičky soli, 100 g mletých mandlí, 8 kuracích plátkov,...