Kurča na marhuľovej marmeláde
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kurča na marhuľovej marmeláde

Vyskúšal som všeličo, ale tento recept je naozaj dobrý. Kurča na mede pozná asi každý, ale ja som vyskúšal marhuľovú marmeládu, marhule na ozdobenie Suroviny (rozpočet na 4 porcie): kuracie stehná 4 ks (prípadne iná alternatíva mäsa), 4 lyžice marhuľovej marmelády, 2 lyžice dijonskej horčice, 3 lyžice olivového oleja, 1 čili papička, čerstvá bazalka (cca […]

Grilovanie, Hovädzie, Hydina, Letná grilovačka

Špíz zo šampiňónov a mäsa

Suroviny: šampiňóny (alebo iné huby), plátky slaniny, kuracie prsia alebo hovädzie mäso, zelené papriky, soľ, korenie, Olivový olej Postup: Pripravíme 4 špízy tak, že na ihlicu striedavo napichujeme očistené šampiňóny, zrolované plátky slaniny a kuracie prsia, ktoré sme predtým pokrájali na kúsky. Špízy osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji, pričom ich každé 3 […]

Grilované kuracie prsia
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Grilované kuracie prsia so zeleninou

Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ): 600 g kuracie prsia, prekrojené na 1/2, 400 g gril. zelenina (možné použiť mrazenú), 1 ks veľká francúzska bageta, 1 strúčik cesnaku, 2 pol. lyžice bylinkového pesta, čerstvé bylinky (bazalka, pažítka, tymian), tatárska omáčka s hubami Postup: Kuracie prsia posypeme grilovacím korením a z obidvoch strán opečieme. Zeleninu […]

pečené kuracie stehná plnené klobásou
Hydina

Pečené kuracie stehná plnené klobásou, obalené v slaninke

Suroviny na pečené kuracie stehná plnené klobásou (rozpočet pre 4 osoby): 600 g spodných kuracích stehien, 2 domáce klobásy, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2dl sladkej smotany, 1 lyžica horčice, oravská slaninka pokrájaná na jemné plátky Postup: Stehná mierne vyklepeme, potrieme roztlačeným cesnakom so soľou. Klobásu pokrájame asi na 6 cm kúsky. Do stredu stehna vložíme […]

Hydina

Kuracie kúsky plnené údeným oštiepkom

Suroviny: 2 ks kuracích pŕs, 10 špenátových listov, 6 kúskov údeného, oštiepka, soľ a korenie, sójová omáčka, ½ ČL tymiánu, 2 PL oleja Postup: Kuracie kúsky marinujeme v oleji, sójovej omáčke, korení a soli asi 1 hodinu. Potom ich necháme odkvapkať, posypeme ich tymiánom, narežeme, naplníme listami špenátu a oštiepkom a prudko opražíme na panvici. Následne mäso odložíme, do výpeku pridáme zvyšok marinády, trošku vody a privedieme do varu. Touto […]

Kuracie Saté
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kuracie Saté

Energetická hodnota jednej porcie: 362 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, mleté korenie, 1 cibuľa, 300 g kuracích prsíčok, 1 polievková lyžica oleja, cesnak, 100 g arašidového masla, 1/8l vody, 2 čajové lyžičky sójovej omáčky, 1 čajová lyžička cukru, 1 čajová lyžička ryžového octu, sambal oelek Postup: Sójovú omáčku ochutíme […]

Grilované morčacie medailóniky s granátovým jablkom
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Grilované morčacie medailóniky s granátovým jablkom

Suroviny: 150 g morčacie prsia, 20 g med, 1x svetlé pivol, 1 dl vývar, 1x granátové jablko, 50 g maslo, 1 ks broskyňa Postup: Morčacie prsia nakrájame na malé medailóniky, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme. Mäso vyložíme na tanie a na tej istej panvici si pripravíme omáčku – dáme med, pivo a zalejeme vývarom a […]

Kuracie prsia plnené paradajkami
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kuracie prsia plnené paradajkami

Suroviny:  150 g kuracie prsia, 50 g sušené paradajky, 100 g zemiaky, 1x svetlé pivo, 50 g demi glace (možno nahradiť zahusteným vývarom), 20 g cesnak, soľ, korenie   Postup: Do boku kuracích pŕs urobíme nožom dierku, do ktorej vložíme sušené paradajky. Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji.  Zemiaky nakrájame na kolieska a […]

Souvlaki
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Souvlaki

Suroviny: 3 lyžice panenského olivového oleja, 2 lyžice suché biele víno, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1/4 pohára očistenej cibule, 1 strúčik cesnaku, očistený, 2 bobkové listy, rozmrvené na malé kúsky, 1 čajová lyžička oregana, soľ, korenie, 1/2 kg kuracích pŕs, pokrájať na 3 cm kúsky, citrón na ozdobenie, petržlenová vňať na ozdobenie Postup: V miske […]

Marinované kuracie prsia
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Marinované kuracie prsia s celozrnnou bagetou

Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 2 ks tmavá francúzska bageta, 150 g kuracie prsia, korenie podľa chuti, prípadne hotová marináda z obchodu, soľ, kari, korenie, 50 g biely jogurt, 80 g hlávkový šalát, 50 g červená cibuľa, 160 g paradajky,  tatárska omáčka s hubami Postup: Kuracie prsia nakrájame na jemno, naložíme do zmesi korenia a […]

womangalérie VŠETKY