Plnené kuracie prsia s banánom
Hydina

Plnené kuracie prsia s banánom

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): Čas prípravy: 30 minút 4 porcie vykostených kuracích pŕs, 3 pokrájané sušené figy, 2 banány nakrájané na kocky + 2 banány nakrájané na 10 cm dlhé pásiky, 2 PL nakrájaného čerstvého rozmarínu, 50 g syru gorgonzola, 2 PL oleja, 1 PL medu, 3 červené papriky, soľ, korenie Postup: Do každej […]

Morčací hamburger s banánom
Hydina

Morčací hamburger s banánom

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): Čas prípravy: 30 minút 500 g morčacích rezňov, 1 rozšľahané vajce, 60 g jemne posekanej cibule, 5 PL strúhanky, 1 zväzok posekanej čerstvej petržlenovej vňate, soľ, korenie, 2 ČL oregana 3 PL olivového oleja, 2 banány, 50 g alebo 4 plátky nízkotučného syra čedar , 4 hamburgerové žemle, 3 ČL […]

Kuracia pečeň s jablkami
Chuťovky, Hydina

Kuracia pečeň s jablkami

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 120 g mandle alebo vlašské orechy, 8 g soľ, 4 dcl olej, 4 dcl červeného vína, 4 g kryštálový cukor, 40 g vegeta, 20 g hlávkový šalát, 400 g kuracia pečeň, 4 g biele korenie, 480 g jablká, 4 dcl vývar, 80 g zápražky Postup: Kuraciu pečeň orestujeme z […]

Hydina, Zeleninové

Šalát s kačacími prsiami

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 200 g citrónová šťava, 120 g jogurt, 200 g uhorka, 200 g paradajka, 200 g paprika, 400 g hlávkový šalát, 200 g kučeravý hlávkový šalát červený, 320 g kačacie prsia, 8 g soľ, čierne korenie, 5 g cesnak, 2 dcl olivový olej, petržlenová vňať, pažítka, bazalka, 20 g mandľové […]

Morčacia roláda
Hydina

Morčacia roláda

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): Asi 750 g morčacích prsíčok, 150 g mrkvy, 150 g póru, 150 g na plátky pokrájanej anglickej slaniny, lyžica provensálskeho korenia, 1/2 lyžičky vegety, soľ, korenie Postup: Mrkvu uvaríme, morčacie prsia prekrojíme tak, aby nám vznikol plát a mäso vyklepeme pod fóliou. Okoreníme, osolíme, položíme naň plátky slaniny, […]

Kurča na víne
Hydina

Kurča na víne s rozmarínovými zemiakmi

Suroviny: Kurča na víne: 800 g kuracích pŕs, 4,5 dl červeného vína, 2 cibule, 0,5 l kyslej smotany, škrob, olej, soľ, čierne korenie, kúsok masla Rozmarínové zemiaky: 1,5 kg nových zemiakov (alebo malých zemiakov v šupke), olivový olej, vetvičky rozmarínu (alebo tymianu), jednu cesnakovú hlávku Postup: Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na prúžky […]

Indiana s kuracím mäsom
Hydina

Indiana s kuracím mäsom

Suroviny: 200 g kuracieho mäsa, soľ, kari korenie, olej, 2 konzervy 425 ml sterilizovanej fazule v pikantnej omáčke, čierne korenie Postup: Kuracie mäso nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Pridáme fazule s omáčkou a prevaríme. Podľa zvyku dochutíme soľou a čiernym korením.

Kura v tamarindovej omáčke
Hydina

Kura v tamarindovej omáčke

Suroviny: celé stredné kura rozkrojené pozdĺžne na polovice, 2 PL oleja, Marináda: 5 PL tamarindu dôkladne rozmiešaného v 450 ml vody, (preceďte a použite iba tekutú časť), 10 šalotiek nakrájaných na drohno a rozmixovaných, 2 PL opražených a pomletých koriandrových semien, 8 PL cukru, 11/2 PL hustej sladšej sójovej omáčky, 11/2 PL vínneho octu, 2 […]

Kura s kari a quinoovym salatom
Hydina

Kura s kari a quinoovým šalátom

Suroviny( rozpis pre 1 osobu): 85 g ochladených varených kuracích pŕs, ¼ čl karí korenia, ¼ šálky gréckeho jogurtu, ¼ šálky varenej quinoi, ¼ šálky nasekaného jablka, ½ najemno nasekanej stonky zeleru, 2 šálky čerstvého špenátu Postup: Okrem špenátu všetky ingrediencie pokrájame a zmiešame v miske. Na tanier dáme špenát a na to položíme hotovú zmes. Autor: Janka […]

Hydina

Kurča s hrozienkami

Suroviny: 4 ks kuracích pŕs, 200 g cibule, 150 g hrozienok – sultánky, 10 g čerstvej petržlenovej vňate, 1/3 šálka hnedého cukru, 1 ČL mletej škorice, štipka soli, 1/2 ČL strúhaného zázvoru, štipka šafranu, 1 strúčik cesnaku, 1/4 šálky horúcej vody, olivový olej Postup: Mäso očistíme, opláchneme a pokrájame na väčšie kusy. Cibuľu a cesnak […]

womangalérie VŠETKY