Šalát s morčacou pečienkou a koňakom
Hydina, Zeleninové

Šalát s morčacou pečienkou a koňakom

1 porcia: 1208 kJ / 289 kcal Suroviny na šalát s morčacou pečienkou a koňakom: 200 g morčacích pečienok, 1 lyžica koňaku, 1 lyžica madeiry, mleté čierne korenie, 1/4 lyžičky soli, štipka cukru, 2 lyžice sherry octu, 4 lyžice neutrálneho šalátového oleja, 1 malá cibuľa, 1 lyžica oleja z lieskovcov, 150 g poľného šalátu, 2 […]

Kuracie prsia balene v syre
Bez lepku, Hydina

Kuracie prsia balené v syre

Suroviny na kuracie prsia balené v syre: 4 ks kuracie prsia, pohánková múka, strúhaný syr napríklad eidam, pažítka, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ Postup: Kuracie prsia umyjeme, osušíme a jemne poklepeme tupou stranou noža. Mäso osolíme, jemne okoreníme podľa chuti. Pohánkovú múku zmiešame zo strúhaným syrom a pažitkou. V zmesi obalíme pripravené mäso a […]

Kuracie stehienka na červenom víne
Hydina

Citrónové kura s olivami

Energetická hodnota jednej porcie: 490 kcal Suroviny na Citrónové kura s olivami (rozpočet na 4 porcie): 200 g ryže (parboiled), 1 viazanička mladej cibuľky, 600 g kuracích prsíčok, 2 PL olivového oleja, 2 citróny, 1 chilli paprička, 1 PL medu, čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 100 ml suchého vína, 75 g zelených olív bez kôstok Postup: […]

Kačacie stehno
Hydina

Kačacie stehno so šošovicovou omáčkou

Suroviny na Kačacie stehno so šošovicovou omáčkou: 4 ks kačacích stehienok, soľ Karlovarská knedľa: 4 vajíčka, soľ korenie, 4 rožky, 4 ks šampiňónov, 20 g petržlenovej vňate, 1 cibuľa, biele korenie, sterilizovaná krajaná kápia podľa chuti Šošovicová omáčka: 50 g šošovica, tymián, 20 g oravská slanina, 1 struk cesnaku, 1 dcl smotany na varenie,  1 […]

Soté s kari korením
Hydina

Soté s kari korením a hrozienkovou ryžou

Energetická hodnota jednej porcie: 650 kcal Suroviny na Soté s kari korením a hrozienkovou ryžou (rozpočet na 4 porcie): 70 dkg morčacích pŕs, 1 cibuľu, 1 avokádo, 1 banán, 1 1/2 polievkovej lyžice hladkej múky, 1-2 pol. Lyžice kari korenia, 3/8 l hovädzieho vývaru (prípadne kocku bujónu), 1/2 l sladkej smotany Na ryžu: 2 šálky […]

Kuracie krídelká so zázvorom
Grilovanie, Hydina, Letná grilovačka

Kuracie krídelká so zázvorom a medom

Suroviny na kuracie krídelká so zázvorom: 1 kúsok nakladaného zázvoru (polotovar v sirupe), 5 lyžíc tekutého medu, 2 lyžice suchého sherry, 12 veľkých kuracích krídel, olej na potrenie roštu, nastrúhaná kôra a šťava z bio citróna, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie   Postup: Zázvor nakrájame na rezančeky a s 1 lyžicou sirupu vložíme do misky. Pridáme med, sherry, […]

Kapustové závitky
Hydina

Kapustové závitky s morčacím mäsom

Suroviny na kapustové závitky s morčacím mäsom: 500 g mletého morčacieho mäsa, 1 hlávka kapusty, 1 vajce, 2 lyžice strúhanky, 1 žemľa, 4 lyžice mlieka, 1 červená kápia, soľ, korenie, 1/2 l mäsového vývaru, 50 g slaniny, 1 bobkový list, 1 cibuľa, 3 lyžice rastlinného tuku, 1 lyžica hladkej múky Postup: Očistenú kapustu sparíme a […]

Grilované morčacie medailóniky
Grilovanie, Hydina

Grilované morčacie medailóniky

Suroviny na Grilované morčacie medailóniky: 150 g morčacie prsia, 20 g med, 1 ks svetlé pivo, 1 dl vývar, 1 ks granátové jablko, 50 g maslo, 1 ks broskyňa   Postup: Morčacie prsia nakrájame na malé medailóniky, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme. Mäso vyložíme na tanie a na tej istej panvici si pripravíme omáčku – […]

Kuracie farrotto
Hydina

Kuracie farrotto

Suroviny na kuracie farotto: kuracie prsia bez kože a kosti, 2 lyžice olivového oleja, ¼ hrnčeka červenej cibule, 1 hrnček nakrájanej žltej tekvice, ½ hrnčeka suchej pšenice farro, 1 polievková lyžica nakrájanej petržlenovej vňate, 1 lyžica strúhaného parmezánu   Postup: Mäso pácujeme v oleji s korením a soľou, potom ho nakrájame na kocky. Opečieme cibuľu a tekvicu na oleji, vmiešame […]

Morčací rezeň s ananásom
Grilovanie, Hydina

Morčací rezeň s ananásom

Suroviny na morčací rezeň s ananásom: 4 morčacie rezne, 1 plechovku ananásových koliesok, 2 lyžičky strúhaného kokosu, 2 lyžice masla, 2 lyžice medu, 3 lyžice kari korenia, 3 lyžice marhuľového džemu, 1 lyžičku pikantnej horčice, 1 lyžičku sekaných pistácií alebo mandlí, alobal Postup: Mäso omyjeme, ananás scedíme, a kolieska obalíme v strúhanom kokose. Položíme ich […]

womangalérie VŠETKY