piatok, 17. máj 2019 , sviatok má Gizela

Sirupy a džemy

Hruškový džem s javorovým sirupom

Hruškový džem s javorovým sirupom

Suroviny na hruškový džem s javorovým sirupom ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ): 1 kg zrelých hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky), 100 ml javorového sirupu, 5 g kyseliny citrónovej, ½ balenia Pektínu,...
Bazovo-jablkové želé s broskyňami

Bazovo-jablkové želé s broskyňami

Suroviny na Bazovo-jablkové želé s broskyňami ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ) : 250 g broskýň (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky), 300 ml bazového sirupu (domáci alebo kupovaný), 450 ml 100...
Jahodovo-čerešňový sirup

Jahodovo-čerešňový sirup

Suroviny na jahodovo-čerešňový sirup ( vystačí na: 700 ml sirupu): 250 g očistených a rozmixovaných jahôd, 250 g odkôstkovaných a rozmixovaných čerešní, 200 ml vody, 1 balíček Cukru na sirup Postup: Na prípravu sirupu jahody a čerešne vložíme...
Bazový sirup so zázvorom a citrónom

Bazový sirup so zázvorom a citrónom

Suroviny na Bazový sirup so zázvorom a citrónom ( vystačí na asi 1 l ): 5 veľkých očistených kvetov čiernej bazy, 500 ml vody, 50 g očisteného zázvoru, 2 chemicky neošetrené citróny, ½ balíčka Sirup-fixu, 500 g...
Bazovo-jahodový sirup

Bazovo-jahodový sirup

Suroviny na bazovo-jahodový sirup ( vystačí na: asi 1 l ): 10 veľkých očistených kvetov čiernej bazy, 500 ml vody, 500 g očistených a roztlačených jahôd, 1 balíček Sirup-fixu, 1 kg cukru Postup: Kvety čiernej bazy namočíme do studenej...
Bazový sirup s limetkou

Bazový sirup s limetkou

Suroviny na bazový sirup s limetkou ( vystačí na asi 1 l ) : 5 veľkých očistených kvetov čiernej bazy, 500 ml vody, 2 chemicky neošetrené limetky, ½ balíčka Sirup-fixu, 500 g cukru   Postup: Kvety čiernej bazy namočíme do studenej...
Jahodovo-ružový sirup

Jahodovo-ružový sirup

Suroviny na jahodovo-ružový sirup ( vystačí na 1 l sirupu ): 500 g očistených a rozmixovaných jahôd, 10 kvetov chemicky neošetrených ruží, šťava z jednej limetky, 100 ml ružového vína, ½ balíčka Sirup-fixu, 500 g cukru Postup: Na prípravu...
Jahodovo-ríbezľový sirup

Jahodovo-ríbezľový sirup

Suroviny na jahodovo-ríbezľový sirup (vystačí na 1 l a 500 ml sirupu): 500 g očistených a rozmixovaných jahôd, 500 g očistených a rozmixovaných ríbezlí, 400 ml vody, 1 balíček Sirup-fixu, 1 kg cukru Postup: Na prípravu sirupu jahody...
Jahodovo-melónový sirup

Jahodovo-melónový sirup

Suroviny na jahodovo-melónový sirup (vystačí na 700 ml sirupu): 250 g očistených a rozmixovaných jahôd, 250 g očisteného a rozmixovaného žltého melónu, 200 ml vody, 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker  Postup: Na prípravu sirupu jahody...
Rebríčkový sirup

Rebríčkový sirup

Suroviny: ½ litra bielych kvetov rebríčka (naplníme nimi pollitrovú nádobu), 4 kg cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek, 2 litre vody.   Postup: Do sklenej nádoby nasypeme kvety rebríčka, zalejeme horúcou prevarenou vodou, nasypeme Korunný cukor...