Jablkové pyré s mozaikou hviezdičiek z karamboly sa hodí ako samostatný dezert podávaný teplý alebo studený so šľahačkou alebo na piškótový korpus.
Suroviny na jablkové pyré s karambolou( vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml) :
500 g jabĺk (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky), 200 ml 100 % jablkového džúsu, kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky, 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej, 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1, ½ KL mletej škorice, 2 karamboly
Postup:
Na prípravu pyré vložíme jablká do väčšieho hrnca. Pridáme džús, kôru a šťavu z limetky a pomocou ručného ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme kyselinu citrónovú a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme škoricu a na hviezdičky nakrájanú karambolu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Jablkové pyré s mozaikou hviezdičiek z karamboly sa hodí ako samostatný dezert podávaný teplý alebo studený so šľahačkou alebo na piškótový korpus.