Sedliacke fašírky
Fašírky sú v každej domácnosti obľúbeným jedlom, ktoré sa z času na čas vracia na naše stoly. Sú jedným z najchutnejších riešení rýchleho obeda či večere. Ale pri ich príprave sa nemusíte obmedzovať iba...
Turnédos alla Brillant Savarin
Suroviny na turnédos alla Brillant Savarin:
4 hrubšie plátky hovädzej sviečkovice, 250 g čerstvých šampiónov, 1 cibuľa , 5 pol. lyžíc smotany , 1 káv. lyžica horčice , 11/2 dcl portského vína, 7 dcl silného...
Osso bucco
Osso buco (oso buko) je milánska špecialita z plátkov teľacieho mäsa preseknutého cez špikovú kosť, duseného so zeleninou, bielym vínom a vývarom. Často býva doplnené omáčkou zvanou gremolata a tradične sa podáva s risotto...
Štrasburský pekáč
Suroviny na štrasburský pekáč (rozpočet pre 4 osoby):
po 250 g bravčového, jahňacieho a hovädzieho pliecka, 1 strúčik cesnaku, 3/4 lyžičky soli, 1 lyžička tymianu, 1 bobkový list, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 400...
Valentínsky Steak
Suroviny na Valentínsky Steak:
600 g hovädzieho mäsa (prípadne bravčového), bylinky podľa chuti, 150 g oleja, 300 g červenej papriky, 200 g cukiny, soľ, na čerstvo zomleté korenie, trocha kvalitného koňaku
Postup:
Na prípravu steaku je najlepšia...
Recept na najlahodnejšie španielske vtáčiky
Španielske vtáčiky patria bezpochyby k našim najobľúbenejším jedlám. Svoj pôvod nemajú v Španielsku, ako by mohol napovedať názov receptu, ale najskôr na dvore cisára Rudolfa II., kde varili aj španielski kuchári. Počas storočí sa recept...
Varený hovädzí bok s chrenovou omáčkou
Varený hovädzí bok s chrenovou omáčkou patrí medzi naše tradičné jedlá. Toto jedlo u nás doma varíme cez týždeň, keď varíme v nedeľu hovädzí vývar. Podávame ho so zemiakmi ale v niektorých rodinách sa...
Burgundské fondue, mäsové fondue
Pri burgundskom fondue sa malé kúsky surového mäsa na vidličke restujú v nádobe s horúcim olejom priamo na stole. Na jeho prípravu je vhodné mäso, ktoré sa rýchlo prepečie. K opečenému mäsku podávajte rôzne...
Teľacie ragú so šampiňónmi a kôprom
Ragú (francúzsky ragoût) je pokrm z nakrájaného duseného mäsa, vnútorností alebo výnimočne aj zeleniny. Podáva sa s hustou pikantnou omáčkou, ktorá je výsledkom pomalého dusenia. Prvýkrát sa ragú zmieňuje už v roku 1642. Názov...
Hovädzia rolka so špenátom, mrkvou a červenou paprikou
v jednej porcii: 229 kcal (939 kJ), 21 g bielkovín, 15 g sacharidov, 9 g tukov, 4 g nasýtených tukov, 4S mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 738 mg sodíka
Suroviny ( rozpočet na 6 porcií...