nedeľa, 19. máj 2019 , sviatok má Gertrúda

Hovädzie

Hovädzí biftek s ovocím

Hovädzí biftek s ovocím

Suroviny hovädzí biftek s ovocím: 4 bifteky zo sviečkovice, 1/2 lyžičky mletého korenia,1 lyžica oleja, 2 lyžice masla, 4 polovice kompótovaných broskýň, 2 banány, 4 koliska ananásu, 4...
Plnené pečené mäso zo sviečkovice

Plnené pečené mäso zo sviečkovice

1 porcia obsahuje: 1398 joulov (334 kalórií) Suroviny na plnené pečené mäso zo sviečkovice: 1 hovädzia sviečkovica 600 g, 150 g šampiňónov, 1 cibuľa, 2 lyžice masla, 3 lyžice oleja, 50...
Plnená teľacia hruď

Plnená teľacia hruď

1 porcia obsahuje: 1659 joulov (396 kalórií) Suroviny na plnenú teľaciu hruď (rozpočet pre 6 osôb): 800 g teľacej hrude, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 žemľa, 1...
Špikovaná dusená hovädzina

Špikovaná dusená hovädzina

1 porcia obsahuje: 2740 joulov (655 kalórií) Suroviny na špikovaná dusená hovädzina (rozpočet pre 4 osoby): 800 g hovädziny zo spodného šálu, 60 g...
Hovädzí steak

Jemne prepečený hovädzí steak

Suroviny na jemne prepečený hovädzí steak: 800 g hovädzieho mäsa ( rib eye, flanksteak – to je zo svalu pri pupku a entrecote - hovädzia sviečková roštenka ), sôľ, mleté čierne korenie Postup: Hovädzinu nakrájame na hrubšie...
Živánska na grile

Živánska na grile

Suroviny na recept Živánska na grile: 200 g kuracích rezňov, 200 g hovädzej roštenky, 200 g bravčového stehna, 100 g údeného mäsa, 100 g mäkkej salámy, 100 g bravčovej pečienky, 200 g paradajok, 150...
Plnené paradajky s ryžou

Plnené paradajky s ryžou a mäsom

Suroviny na Plnené paradajky s ryžou a mäsom: 500 g ryže,12 mäsových rajčín, 2 lyžice rajčinového pretlaku,  2 cibule, 2 lyžice olivového oleja,  120 g tuku, 4 toastové chlebíky, 200 g tvrdého syra, 500 g...
Burger s avokádom

Burger s avokádom

Suroviny na Burger s avokádom ( rozpočet na 1 porciu ): 130 g mletého hovädzieho mäsa, 1 lyžica oleja, 1/2 zrelého avokáda, 2 cherry paradajky, 1 polievková lyžica limetkovej šťavy, soľ, korenie, 1 veľká celozrnná...
telacie spiziky

Teľacie závitky s bylinkami

Doba prípravy: 40 minút Doba grilovania: 5 minút, priama metóda, stredný oheň Suroviny: 3 kg teľacieho stehna, 3 hrste listového petržlenu, 3 hrste bazalky, 5 lyžíc horčice, 6 strúčikov cesnaku, kôra z citróna, 250g parmezánu, soľ, korenie,...
Frikadely

Frikadely s bylinkovou omáčkou

Suroviny: 1 cukina, 100 g ovčieho syra, tymián, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 400 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté korenie, sladká paprika, 2 kelímky kyslej smotany, petržlenová vňať,...