Dnes je sobota, 27. apríla 2024, sviatok má Jaroslav

Hovädzie

Cestoviny s mäsom

Suroviny na cestoviny s mäsom: 250 g cestovín napríklad špagety, 1 čajová lyžička soli, 2 polievkové lyžice oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 250 g mletého hovädzieho mäsa, 3 polievkové lyžice kečupu, 125 ml vody,...

Čili chlieb

Suroviny na čili chlieb: 1 cibuľa, 4 polievkové lyžice oleja, 400 g mletého mäsa, 1/2 l vody, soľ, mleté čierne korenie, čili prášok, 1 paprika, 1 konzerva kukurice, 2 konzervy fazule, 1 okrúhly chlieb Postup: Cibuľu ošúpeme,...

Sedliacke fašírky

Fašírky sú v každej domácnosti obľúbeným jedlom, ktoré sa z času na čas vracia na naše stoly. Sú jedným z najchutnejších riešení rýchleho obeda či večere. Ale pri ich príprave sa nemusíte obmedzovať iba...

Turnédos alla Brillant Savarin

Suroviny na turnédos alla Brillant Savarin: 4 hrubšie plátky hovädzej sviečkovice, 250 g čerstvých šampiónov, 1 cibuľa , 5 pol. lyžíc smotany , 1 káv. lyžica horčice , 11/2 dcl portského vína, 7 dcl silného...
Osso Bucco

Osso bucco

Osso buco (oso buko) je milánska špecialita z plátkov teľacieho mäsa preseknutého cez špikovú kosť, duseného so zeleninou, bielym vínom a vývarom. Často býva doplnené omáčkou zvanou gremolata a tradične sa podáva s risotto...

Štrasburský pekáč

Suroviny na štrasburský pekáč (rozpočet pre 4 osoby): po 250 g bravčového, jahňacieho a hovädzieho pliecka, 1 strúčik cesnaku, 3/4 lyžičky soli, 1 lyžička tymianu, 1 bobkový list, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 400...

Valentínsky Steak

Suroviny na Valentínsky Steak: 600 g hovädzieho mäsa (prípadne bravčového), bylinky podľa chuti, 150 g oleja, 300 g červenej papriky, 200 g cukiny, soľ, na čerstvo zomleté korenie, trocha kvalitného koňaku Postup: Na prípravu steaku je najlepšia...

Recept na najlahodnejšie španielske vtáčiky

Španielske vtáčiky patria bezpochyby k našim najobľúbenejším jedlám. Svoj pôvod nemajú v Španielsku, ako by mohol napovedať názov receptu, ale najskôr na dvore cisára Rudolfa II., kde varili aj španielski kuchári. Počas storočí sa recept...

Varený hovädzí bok s chrenovou omáčkou

Varený hovädzí bok s chrenovou omáčkou patrí medzi naše tradičné jedlá. Toto jedlo u nás doma varíme cez týždeň, keď varíme v nedeľu hovädzí vývar. Podávame ho so zemiakmi ale v niektorých rodinách sa...

Burgundské fondue, mäsové fondue

Pri burgundskom fondue sa malé kúsky surového mäsa na vidličke restujú v nádobe s horúcim olejom priamo na stole. Na je­ho prípravu je vhodné mäso, ktoré sa rýchlo prepečie. K opečenému mäsku po­dávajte rôzne...