SPÄŤ
Zaváraniny

Tekvicový džem s orechami

Od: Henrieta Karabova 13.11.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ):

1 kg tekvice Hokkaido (nelúpanej, očistenej a nakrájanej na malé kúsky, 200 ml vody, 100 g vlašských orechov, 1 PL orechového oleja, 1 chemicky neošetrená limetka, 1 balíček Gelfixu Extra 2 : 1 Dr. Oetker, 500 g cukru

 Tekvicový džem s orechami

Postup:

Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu, zalejeme vodou a asi 20 minút ju povaríme do mäkka. Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju rozmixujeme tyčovým mixérom.

Orechy orestujeme na suchej panvici, necháme ich vychladnúť. Potom ich nasekáme nožom a zmiešame s olejom.

Z limetky nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu.

Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru, orechy s olejom, kôru a šťavu z limetky a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

Na tanierik kvapneme 1  -2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

Upozornenie: Použitím orechov sa doba trvanlivosti džemu skráti maximálne na 4 mesiace.

womangalérie VŠETKY