Tekvicovo-hruškový džem

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Sezóna tekvice je tu a ak ich máte na záhradke veľa, môžete z nich vyskúšať urobiť džem. Je to možno trochu zvláštna kombinácia chutí, no keď tento džem ochutnáte, budete veľmi milo prekvapení. Jeho príprava netrvá dlho a budete potrebovať naozaj minimum ingrediencií. Skvelý džem pre labužníkov z tekvice Hokkaido a hrušiek si môžete jednoducho pripraviť aj Vy. Vyskúšajte náš recept. Neoľutujete.

Suroviny na tekvicovo-hruškový džem ( vystačí na asi 4 poháre à 200 ml ):

500 g tekvice Hokkaido (nelúpanej, očistenej a nakrájanej na malé kúsky), 500 g zrelých hrušiek (očistených a nakrájaných na malé kúsky), 100 ml vody, ½ Vanilkového struku „Bourbon“, 150 ml pomarančového džúsu, 1 balíček Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr. Oetker

Tekvicovo-hruškový džem

Postup:

Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu, hrušky a struk. Zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút povaríme. Vyberieme struk a potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Pridáme pomarančový džús a želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicový džem s orechami

Tekvicový džem s orechami

40 minútEnergia: 171 kcal.Tekvicový džem s orechami je jesennou špecialitou. Suroviny (vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml): 1 kg tekvice Hokkaido (nelúpanej, očistenej a nakrájanej na… Čítaj ďaľej

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Tekvicovo-hruškový džem je hotový. Môžete si ho odložiť do špajze. 🙂

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach