Hrušky v čokoládovom kréme

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Hrušky v čokoládovom kréme sú výnimočný dezert.

Suroviny na hrušky v čokoládovom kréme:

1 fľaša kompótovaných hrušiek, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica cukru, mletá škorica, pistáciové oriešky,

Krém – 1/4 l šľahačky, 2 lyžice medu, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g horkej čokolády

Postup:

Hrušky dáme odkvapkať a 1/8 l kompótovanej šťavy spolu s citrónovou šťavou, cukrom a škoricou vyvaríme na malý zvyšok. Potrieme ním hrušky a dáme vychladnúť. Šľahačku, med a vanilkový cukor dáme prejsť varom.

Mohlo by vás zaujímať

Hrušky so škoricou

15 minútSuroviny na hrušky so škoricou: vanilková zmrzlina, vlašské orechy, tmavá čokoláda, hrušky, štipka škorice Postup: Odkrojte z hrušky 3 tenké plátky. Pripravte si na misku 3 kopčeky… Čítaj ďaľej

Pridáme čokoládu, ktorú sme rozlámali na malé kúsky a za stáleho miešania ju pomaly rozpustíme. Hrušky polejeme čokoládou a posypeme pistáciovými orieškami a mandľami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach