30 minút
Hrušky v čokoládovom kréme sú výnimočný dezert.
Suroviny na hrušky v čokoládovom kréme:
1 fľaša kompótovaných hrušiek, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica cukru, mletá škorica, pistáciové oriešky,
Krém – 1/4 l šľahačky, 2 lyžice medu, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g horkej čokolády
Postup:
Hrušky dáme odkvapkať a 1/8 l kompótovanej šťavy spolu s citrónovou šťavou, cukrom a škoricou vyvaríme na malý zvyšok. Potrieme ním hrušky a dáme vychladnúť. Šľahačku, med a vanilkový cukor dáme prejsť varom.
Mohlo by vás zaujímať
Pridáme čokoládu, ktorú sme rozlámali na malé kúsky a za stáleho miešania ju pomaly rozpustíme. Hrušky polejeme čokoládou a posypeme pistáciovými orieškami a mandľami.