Morčacina so špenátom a ryžou v cesnakovom vývare

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Morčacina so špenátom a ryžou v cesnakovom vývare je chutnou obmenou cesnakovej polievky. Vyskúšajte ju a určite si budete túto polievku radi pripravovať 🙂

Morčacina so špenátom a ryžou v cesnakovom vývare – suroviny (rozpočet na 4 porcie):

2 stredne veľké, celé neošúpané hlávky cesnaku, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 konzervy (po 420 g) nízkotučného kuracieho alebo morčacieho vývaru, 1 šálka pečenej morčaciny, pokrájanej na kocky, 1 šálka uvarenej dlhozrnnej bielej ryže, 370 g špenátu bez tuhých stopiek, pokrájaného nahrubo, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia 1/4 lyžičky štipľavých čili lupienkov, 1 lyžica čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy

Postup:

Rúru rozohrejeme na 200 °C. Z celých hlávok cesnaku odkrojíme vrchnú tretinu, hlávky zabalíme do alobalu a pečieme asi 50 minút, kým nie sú úplne mäkké. Necháme ich vychladnúť a vybalíme. Dužinu vytlačíme do malej misky. Vo veľkom kastróle zmiešame cesnak s paradajkovým pretlakom a pridáme vývar. Necháme zovrieť, potom pridáme morčacinu, ryžu, špenát, mleté čierne korenie a čili lupienky. Varíme neprikryté na slabom ohni 8 minút. Tesne pred podávaním primiešame citrónovú šťavu.

Morčacina so špenátom a ryžou v cesnakovom vývare – v jednej porcii:

197 kcal (808 kJ), 19 g bielkovín, 24 g sacharidov, 4 g tukov, 1 g nasýtených tukov, 30 mg cholesterolu, 3 g vlákniny, 208 mg sodíka

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach