Suroviny:
4 kusy arabských chlebových placiek Pita, 400 g kuracích pŕs, 50 g šunky Prosciutto, 1 jarná cibuľka, 1 šalotka, chilli paprička, soľ, mleté čierne korenie
Dressing: 2 PL majonézy, 2 PL kečupu, 1 PL červeného vína, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté biele korenie, tymian, rozmarín
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a grilujeme na tácke na grilovanie. Medzitým si na menšie kúsky nakrájame prosciutto, jarnú cibuľku, šalotku a chilli papričku a keď je mäso takmer hotové, pridáme na tácku a necháme krátko grilovať.
Na dresing: zmiešame majonézu, kečup, prelisovaný cesnak, červené víno a dochutíme soľou, korením a čerstvými bylinkami.
Pita placky krátko grilujeme z oboch strán, prepolíme a pomocou noža otvoríme. Vzniknutú kapsu naplníme mäsovou zmesou a ľahko prelejeme dresingom.
Zdroj:Penam