Pita s grilovaným kuracím mäsom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

4 kusy arabských chlebových placiek Pita, 400 g kuracích pŕs, 50 g šunky Prosciutto, 1 jarná cibuľka, 1 šalotka, chilli paprička, soľ, mleté čierne korenie
Dressing: 2  PL  majonézy, 2  PL  kečupu, 1 PL červeného vína, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté biele korenie,  tymian, rozmarín

Pita s grilovaným kuracím mäsom

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a grilujeme na  tácke na grilovanie. Medzitým si na menšie kúsky nakrájame prosciutto, jarnú cibuľku, šalotku a chilli papričku a keď je mäso takmer hotové, pridáme na tácku a necháme krátko grilovať.

Na dresing: zmiešame majonézu, kečup, prelisovaný cesnak, červené víno a dochutíme soľou, korením a čerstvými bylinkami.

Pita placky krátko grilujeme z oboch strán, prepolíme a pomocou noža otvoríme. Vzniknutú kapsu naplníme mäsovou zmesou a ľahko prelejeme dresingom.

Zdroj:Penam

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach