Suroviny na Valentínske Tiramisu s jahodami (rozpočet je na asi 6 porcií):
Na piškótovú masu: 6 vajec, 9 PL polohrubej múky, 7 PL práškového cukru, 5 PL oleja, 3 PL vody, 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva, 300 ml uvarenej kávy, 3 cl likéru Amaretto, 250 g jahôd
Na šľahačkovú masu: 2 balenia Šľahačky v prášku Dr.Oetker, 300 ml mlieka, 250 g mascarpone, 1 vaječný žĺtok
Na ozdobenie: 50 g kakaa
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme. Pišot necháme vychladnúť. Vychladnutý piškót rozdrobíme do misy a polejeme vlažnou kávou a amaretom. Šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale.
Mohlo by vás zaujímať
Mascarpone a vaječný žĺtok vyšľaháme do peny, pridáme k šľahačke spolu premiešame. Do tortovej formy alebo do misiek dáme vrstvu piškótovej masy, na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát. Na záver posypeme kakaom. Tiramisu s jahodami je hotové! Krásneho Valentína ❤️!
Čas prípravy: 30-40 minút
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 3919 kJ / 936 kcal | 980 kJ / 234 kcal |
Tuky | 29,60 g | 7,40 g |
Sacharidy | 41,70 g | 10,42 g |
Bielkoviny | 33,13 g | 8,28 g |