Valentínske Tiramisu s jahodami

Doba prípravy 40 minútEnergia: 936 kcal.Náročnosť

Suroviny na Valentínske Tiramisu s jahodami (rozpočet je na asi 6 porcií):

Na piškótovú masu: 6 vajec, 9 PL polohrubej múky, 7 PL práškového cukru, 5 PL oleja, 3 PL vody, 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva, 300 ml uvarenej kávy, 3 cl likéru Amaretto, 250 g jahôd

Na šľahačkovú masu: 2 balenia Šľahačky v prášku Dr.Oetker, 300 ml mlieka, 250 g mascarpone, 1 vaječný žĺtok
Na ozdobenie: 50 g kakaa

Tiramisu s jahodami

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme. Pišot necháme vychladnúť. Vychladnutý piškót rozdrobíme do misy a polejeme vlažnou kávou a amaretom. Šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale.

Mohlo by vás zaujímať

Valentínske brownies

40 minútSuroviny na valentínske brownies: 60 g kakaa, 120 ml mlieka, 30 g rozpusteného masla alebo rozpustenej rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť, 50 g kryštálového… Čítaj ďaľej

Mascarpone a vaječný žĺtok vyšľaháme do peny, pridáme k šľahačke spolu premiešame. Do tortovej formy alebo do misiek dáme vrstvu piškótovej masy, na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát. Na záver posypeme kakaom. Tiramisu s jahodami je hotové! Krásneho Valentína ❤️!

Čas prípravy: 30-40 minút

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia3919 kJ / 936 kcal980 kJ / 234 kcal
Tuky29,60 g7,40 g
Sacharidy41,70 g10,42 g
Bielkoviny33,13 g8,28 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach