Valentínske brownies

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na valentínske brownies:

60 g kakaa, 120 ml mlieka, 30 g rozpusteného masla alebo rozpustenej rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť, 50 g kryštálového cukru, 5 ml vanilkovej esencie, 120 g hladkej múky, 125 g čokoládových lupienkov alebo nasekaných orechov, 2 vajcia, 2 g soli

Postup:

Zmiešajte kakao, horúce mlieko, maslo alebo tuk Hera, cukor a vanilkovú esenciu. Pridajte múku, čokoládové lupienky, žĺtky a štipku soli. Jemne vmiešajte sneh z bielkov. Vzniknutú zmes prelejte do vymasteného plechu (20 x 20 cm). Pečte pri 170° C približne 15 – 20 minút. Vychladnutý dezert potom nakrájajte na štvorce.

Mohlo by vás zaujímať

marcipánové srdce

Valentínske marcipánové srdce

45 minútEnergia: 338 kcal.Torta Valentínske marcipánové srdce chutí najlepšie, ak ju necháme 2 – 3 dni uležať (bez marcipánovej dekorácie). Suroviny na valentínske marcipánové srdce: Na cesto:… Čítaj ďaľej

Tip:

Valentínske brownies naskladajte tri až štyri kúsky na seba a zviažte ich ozdobnou stužkou. Vznikne tak pekný valentínsky darček.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach