Valentínske marcipánové srdce

Doba prípravy 45 minútEnergia: 338 kcal.Náročnosť

Torta Valentínske marcipánové srdce chutí najlepšie, ak ju necháme 2 – 3 dni uležať (bez marcipánovej dekorácie).

Suroviny na valentínske marcipánové srdce:

Na cesto: 1 balenie Muffinov Dr.Oetker , 110 ml vody, 40 ml oleja, 1 vajce

Na náplň: 1 balíček Zlatého klasu 40 g, 3 PL cukru, 400 ml mlieka

Na ozdobenie: 150 g marcipánovej hmoty, 1 zarovnaná PL kakaa, 1 balíček Polevy tmavej

Ešte potrebujeme: formu na pečenie v tvare srdca (22 – 24 cm), formičky v tvare srdiečok, váľok, mikroténové vrecko

marcipánové srdce

Postup:

Cesto pripravíme zo zmesi na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Rovnomerne vmiešame čokoládové kúsky. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečené srdce prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť. Odstránime formu a dvakrát pozdĺžne rozrežeme.

Na náplň pripravíme Zlatý klas (40 g) s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Polovicu horúceho pudingu ihneď nanesieme na prvý korpus a rozotrieme. Položíme druhú časť korpusu a rozotrieme druhú polovicu pudingu. Vrchný korpus dobre pritlačíme a tortu odložíme najmenej na 2 hodiny stuhnúť. Na ozdobenie marcipán  najskôr sfarbíme malým množstvom preosiateho kakaa do svetlohnedej farby. Odoberieme asi tretinu hmoty. Väčšiu časť hmoty sfarbíme na tmavší odtieň a opäť odoberieme jednu tretinu. Poslednú tretinu sfarbíme na tmavohnedú farbu. Každú tretinu marcipánu  rozváľame medzi rozstrihnutým mikroténovým vreckom pomocou váľka na tenký plát a pomocou formičky vykrajujeme srdiečka (asi 5 cm).

Zvyšok hmoty opäť premiesime, vyváľame a vykrajujeme menšie srdiečka. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Povrch a boky rovnomerne potrieme polevou. Väčšie marcipánové srdiečka umiestnime po obvode torty a zľahka pritlačíme, zvyšok srdiečok dekoratívne rozmiestnime na povrch.

  • Elektrická rúra: 180°C
  • Teplovzdušná rúra: 160°C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba prípravy: asi 25 minút
  • Doba pečenia: asi 20 minút
  • Vystačí na: asi 12 porcií

Mohlo by vás zaujímať

Valentínske čokomuffiny

40 minútEnergia: 231 kcal.Suroviny na valentínske čokomuffiny: Na cesto: 1 balenie Muffinov čokoládových s čokoládovými kúskami, 110 ml vody, 40 ml oleja, 1 vajce Na ozdobenie: 1… Čítaj ďaľej

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1415 kJ / 338 kcal1009 kJ / 241 kcal
Tuky19,29 g13,78 g
Sacharidy34,72 g24,80 g
Bielkoviny5,31 g3,79 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach