Torta Valentínske marcipánové srdce chutí najlepšie, ak ju necháme 2 – 3 dni uležať (bez marcipánovej dekorácie).
Suroviny na valentínske marcipánové srdce:
Na cesto: 1 balenie Muffinov Dr.Oetker , 110 ml vody, 40 ml oleja, 1 vajce
Na náplň: 1 balíček Zlatého klasu 40 g, 3 PL cukru, 400 ml mlieka
Na ozdobenie: 150 g marcipánovej hmoty, 1 zarovnaná PL kakaa, 1 balíček Polevy tmavej
Ešte potrebujeme: formu na pečenie v tvare srdca (22 – 24 cm), formičky v tvare srdiečok, váľok, mikroténové vrecko
Postup:
Cesto pripravíme zo zmesi na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Rovnomerne vmiešame čokoládové kúsky. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečené srdce prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť. Odstránime formu a dvakrát pozdĺžne rozrežeme.
Na náplň pripravíme Zlatý klas (40 g) s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Polovicu horúceho pudingu ihneď nanesieme na prvý korpus a rozotrieme. Položíme druhú časť korpusu a rozotrieme druhú polovicu pudingu. Vrchný korpus dobre pritlačíme a tortu odložíme najmenej na 2 hodiny stuhnúť. Na ozdobenie marcipán najskôr sfarbíme malým množstvom preosiateho kakaa do svetlohnedej farby. Odoberieme asi tretinu hmoty. Väčšiu časť hmoty sfarbíme na tmavší odtieň a opäť odoberieme jednu tretinu. Poslednú tretinu sfarbíme na tmavohnedú farbu. Každú tretinu marcipánu rozváľame medzi rozstrihnutým mikroténovým vreckom pomocou váľka na tenký plát a pomocou formičky vykrajujeme srdiečka (asi 5 cm).
Zvyšok hmoty opäť premiesime, vyváľame a vykrajujeme menšie srdiečka. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Povrch a boky rovnomerne potrieme polevou. Väčšie marcipánové srdiečka umiestnime po obvode torty a zľahka pritlačíme, zvyšok srdiečok dekoratívne rozmiestnime na povrch.
- Elektrická rúra: 180°C
- Teplovzdušná rúra: 160°C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba prípravy: asi 25 minút
- Doba pečenia: asi 20 minút
- Vystačí na: asi 12 porcií
Mohlo by vás zaujímať
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1415 kJ / 338 kcal | 1009 kJ / 241 kcal |
Tuky | 19,29 g | 13,78 g |
Sacharidy | 34,72 g | 24,80 g |
Bielkoviny | 5,31 g | 3,79 g |