Suroviny na medové srdiečka:
450 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička korenia na sušienky (zmes škorice, badyánu, klinčekov a iných voňavých korenín), 100 g vlašských orechov, 100 g medu, 50 g trstinového cukru, 100 g Hera, 3 vajcia
Postup:
Zmiešajte sypké suroviny – múku, prášok do pečiva, cukor a korenie. Vlašské orechy rozmixujte najemno a pridajte ich k sypkým surovinám. Vlašské orechy môžete nahradiť inými orechami. Veľmi chutné budú napríklad lieskové orechy alebo mandle, najlepšie opražené v rúre, čo im dodá výbornú chuť.
Mohlo by vás zaujímať
Zmäknutú Heru, med a vajcia pridajte k sypkým surovinám a vypracujte nelepivé cesto. Vykrajujte srdiečka. Krásnu dekoráciu a darček pripravíte, ak do srdiečka vykrojíte stred a na upečené, vychladnuté srdiečko uviažete mašličku. Alebo naviažte viacero srdiečok na jednu stuhu a darujte svojmu milému srdiečkovú reťaz.
Pečte na 180 °C, asi 8 – 10 minút. Dĺžka pečenia závisí na veľkosti a hrúbke srdiečok.