Medové srdiečka s vlašskými orechami

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na medové srdiečka:

450 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička korenia na sušienky (zmes škorice, badyánu, klinčekov a iných voňavých korenín), 100 g vlašských orechov, 100 g medu, 50 g trstinového cukru, 100 g Hera, 3 vajcia

Postup:

Zmiešajte sypké suroviny – múku, prášok do pečiva, cukor a korenie. Vlašské orechy rozmixujte najemno a pridajte ich k sypkým surovinám. Vlašské orechy môžete nahradiť inými orechami. Veľmi chutné budú napríklad lieskové orechy alebo mandle, najlepšie opražené v rúre, čo im dodá výbornú chuť.

Mohlo by vás zaujímať

Mandľové sušienky

50 minútSuroviny na mandľové sušienky: 50 g masla, 110 g hnedého cukru, 180 g hladkej múky, 1 vajíčko, 100 g mandlí, 1 čajová lyžička prášku do… Čítaj ďaľej

Zmäknutú Heru, med a vajcia pridajte k sypkým surovinám a vypracujte nelepivé cesto. Vykrajujte srdiečka. Krásnu dekoráciu a darček pripravíte, ak do srdiečka vykrojíte stred a na upečené, vychladnuté srdiečko uviažete mašličku. Alebo naviažte viacero srdiečok na jednu stuhu a darujte svojmu milému srdiečkovú reťaz.

Pečte na 180 °C, asi 8 – 10 minút. Dĺžka pečenia závisí na veľkosti a hrúbke srdiečok.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach