Cukrovinky zo sušeného ovocia

Doba prípravy 20 minútEnergia: 455 kcal.Náročnosť

Suroviny na cukrovinky zo sušeného ovocia:

300 g sušených sliviek, marhúľ a datlí, 1 lyžica pomarančového likéru, 40 g mletých olúpaných pražených mandlí, po 100 g bielej a horkej čokolády, 40 g masla, na obaľovanie sekané pražené mandle, pistácie a čokoládová posýpka

Postup:

Ovocie po dĺžke narežeme, slivky a datle vykôstkujeme, do vnútra každého ovocia  kvapneme trošku likéru a naplníme ho mletými praženými mandľami. Dobre pritlačíme. Bielu a tmavú čokoládu osobitne rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s 20 g masla (poleva nesmie vrieť). Do ešte teplej čokoládovej polevy namáčame pomocou špáradla alebo pinzety pripravené ovocie a obaľujeme ho v posekaných mandliach, alebo pistáciách, prípadne v čokoládovej posýpke.

Mohlo by vás zaujímať

Mandľové hrudky

20 minútSuroviny na mandľové hrudky: 250 g mliečnej čokolády, 250 g mandlí Postup: Čokoládu rozlámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli. Mandle zalejeme vriacou vodou a po 1 -2… Čítaj ďaľej

Pokladieme na plech vystlaný alobalom, ktorý sme potreli olejom. Necháme cez noc schnúť na chladnom mieste. Suché cukrovinky vložíme do papierových košíčkov a skladujeme v uzavretej nádobe.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach