Čokoládový koláč s lesným ovocím

Doba prípravy 65 minútEnergia: 388 kcal.Náročnosť

Čokoládový koláč s lesným ovocím je dezert pre pohladenie duše.

Suroviny na čokoládový koláč s lesným ovocím:

Na cesto: 300 g horkej čokolády, 4 bielky, štipka soli, 250 g zmäknutého masla, 175 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 žĺtky, 1 zarovnaná KL instantnej kávy, 125 g hladkej múky

Ešte potrebujeme: tortovú formu (priemer 26 cm), elektrický ručný šľahač

Čokoládový koláč

Postup:

Na prípravu cesta v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vo vysokej nádobe vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme na najvyššom stupni maslo dohladka a postupne pridávame cukor, vanilínový cukor a žĺtky. Pridáme kávu a rozpustenú čokoládu a krátko na najnižšom stupni zašľaháme. Opatrne vareškou vmiešame múku a sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra:  150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Vystačí na: asi 12 porcií
Doba prípravy: asi 35 minút
Doba pečenia: asi 30 minút

Koláč necháme vo forme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Hrejivý sirup zo sliviek a vína

40 minútEnergia: 2628 kcal.So Sirupfixom pripravíte rýchlo a jednoducho hrejivý sirup zo sliviek a vína i mnoho ďalších chutných receptov. Suroviny na recept hrejivý sirup zo sliviek a… Čítaj ďaľej

Tip:

Čokoládový koláč podávame so šľahačkou a omáčkou z lesného ovocia.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1624 kJ / 388 kcal2227 kJ / 532 kcal
Tuky25,30 g34,66 g
Sacharidy38,32 g52,50 g
Bielkoviny2,45 g3,36 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach