Čokoládový koláč s lesným ovocím je dezert pre pohladenie duše.
Suroviny na čokoládový koláč s lesným ovocím:
Na cesto: 300 g horkej čokolády, 4 bielky, štipka soli, 250 g zmäknutého masla, 175 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 žĺtky, 1 zarovnaná KL instantnej kávy, 125 g hladkej múky
Ešte potrebujeme: tortovú formu (priemer 26 cm), elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu cesta v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vo vysokej nádobe vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme na najvyššom stupni maslo dohladka a postupne pridávame cukor, vanilínový cukor a žĺtky. Pridáme kávu a rozpustenú čokoládu a krátko na najnižšom stupni zašľaháme. Opatrne vareškou vmiešame múku a sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Vystačí na: asi 12 porcií
Doba prípravy: asi 35 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Koláč necháme vo forme vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Čokoládový koláč podávame so šľahačkou a omáčkou z lesného ovocia.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1624 kJ / 388 kcal | 2227 kJ / 532 kcal |
Tuky | 25,30 g | 34,66 g |
Sacharidy | 38,32 g | 52,50 g |
Bielkoviny | 2,45 g | 3,36 g |
Zdroj: Dr.Oetker