40 minútEnergia: 2628 kcal.
So Sirupfixom pripravíte rýchlo a jednoducho hrejivý sirup zo sliviek a vína i mnoho ďalších chutných receptov.
Suroviny na recept hrejivý sirup zo sliviek a vína:
- 1 kg slivky (očistené a rozmixované)
- 500 ml voda
- 2 neošetrené pomaranče
- 500 ml červeného vína
- 2 balíčky škoricového cukru
- 1 kg cukru
- 1 balíček Sirupfixu Dr.Oetker
Postup:
Na prípravu sirupu slivky vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme kôru a šťavu z pomarančov, víno, škoricový cukor a cukor zmiešaný so Sirupfixom. Dôkladne premiešame a a odložíme na noc do chladničky.
Mohlo by vás zaujímať
Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 11003 kJ / 2628 kcal | 716 kJ / 171 kcal |
Tuky | 2,72 g | 0,18 g |
Sacharidy | 611,04 g | 39,65 g |
Bielkoviny | 3,96 g | 0,26 g |
Zdroj: Dr.Oetker