Hrejivý sirup zo sliviek a vína

Doba prípravy 40 minútEnergia: 2628 kcal.Náročnosť

So Sirupfixom pripravíte rýchlo a jednoducho hrejivý sirup zo sliviek a vína i mnoho ďalších chutných receptov.

Suroviny na recept hrejivý sirup zo sliviek a vína:

  • 1 kg slivky (očistené a rozmixované)
  • 500 ml voda
  • 2 neošetrené pomaranče
  • 500 ml červeného vína
  • 2 balíčky škoricového cukru
  • 1 kg cukru
  • 1 balíček Sirupfixu Dr.Oetker
Hrejivý sirup zo sliviek

Postup:

Na prípravu sirupu slivky vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme kôru a šťavu z pomarančov, víno, škoricový cukor a cukor zmiešaný so Sirupfixom. Dôkladne premiešame a a odložíme na noc do chladničky.

Mohlo by vás zaujímať

Levanduľový sirup

15 minútSuroviny na levanduľový sirup: ½ kg levanduľových kvetov, 2 kg cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek, 1 liter vody Postup: Levanduľové kvety otrháme z drevnatých… Čítaj ďaľej

Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia11003 kJ / 2628 kcal716 kJ / 171 kcal
Tuky2,72 g0,18 g
Sacharidy611,04 g39,65 g
Bielkoviny3,96 g0,26 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach