Šalát s treskou a pečenými zemiakmi

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Recept ktorý je pripravený do 30 minút

Nikto nemá chuť tráviť pri hrncoch večnosť, tobôž nie uprostred týždňa. Preto máme pre vás ďalší výborný tip na večeru. Treska, šalát a pečené zemiaky – no kto by tejto kombinácii odolal? Ak ste zvedavé, pozrite si pripravený recept a pustite sa do varenia, ktoré nebude trvať dlhšie ako 30 minút!

Suroviny šalát s treskou a pečenými zemiakmi!:

1 balenie zemiačikov na pečenie, 600 g filé z tresky s kožou, 2 lyžičky horčičných semienok, 2 bobkové listy, 250 ml suchého bieleho vína, 10 zrniek bieleho korenia, 1 citrón, soľ, zväzok petržlenovej vňate alebo kôpru, 100 ml smotany, 1 lyžička horčice, šalátová zmes, soľ, korenie na dochutenie

Šalát s treskou

Postup:

Šalátovú zmes umyte a osušte. Víno s horčicou, bobkovým listom a dvomi plátkami citróna krátko povarte a následne znížte teplotu na minimum. Bylinky s horčicou a smotanou vložte do mixéra. Tresku pokrájajte na malé kúsky a vložte do uvareného vína na 5 minút. 50 ml vína pridajte do smotany s bylinkami a všetku spolu zmixujte v mixéri.

Mohlo by vás zaujímať

Treska v omáčke s horčicou a karí korením

30 minútEnergia: 388 kcal.Treska v omáčke s horčicou a karí korením – suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 800 g filé z tresky, 1 lyžica citrónovej šťavy,1 cibuľa,… Čítaj ďaľej

Nakoniec dochuťte soľou, korením a citrónom. Šalát rozložte na tanier, položte naň kúsky ryby a polejte smotanovo-bylinkovým dresingom. Zemiaky pripravte podľa návodu na obale a podávajte so šalátom s treskou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach