Recept ktorý je pripravený do 30 minút
Nikto nemá chuť tráviť pri hrncoch večnosť, tobôž nie uprostred týždňa. Preto máme pre vás ďalší výborný tip na večeru. Treska, šalát a pečené zemiaky – no kto by tejto kombinácii odolal? Ak ste zvedavé, pozrite si pripravený recept a pustite sa do varenia, ktoré nebude trvať dlhšie ako 30 minút!
Suroviny šalát s treskou a pečenými zemiakmi!:
1 balenie zemiačikov na pečenie, 600 g filé z tresky s kožou, 2 lyžičky horčičných semienok, 2 bobkové listy, 250 ml suchého bieleho vína, 10 zrniek bieleho korenia, 1 citrón, soľ, zväzok petržlenovej vňate alebo kôpru, 100 ml smotany, 1 lyžička horčice, šalátová zmes, soľ, korenie na dochutenie
Postup:
Šalátovú zmes umyte a osušte. Víno s horčicou, bobkovým listom a dvomi plátkami citróna krátko povarte a následne znížte teplotu na minimum. Bylinky s horčicou a smotanou vložte do mixéra. Tresku pokrájajte na malé kúsky a vložte do uvareného vína na 5 minút. 50 ml vína pridajte do smotany s bylinkami a všetku spolu zmixujte v mixéri.
Mohlo by vás zaujímať
Nakoniec dochuťte soľou, korením a citrónom. Šalát rozložte na tanier, položte naň kúsky ryby a polejte smotanovo-bylinkovým dresingom. Zemiaky pripravte podľa návodu na obale a podávajte so šalátom s treskou.