Treska v omáčke s horčicou a karí korením

Doba prípravy 30 minútEnergia: 388 kcal.Náročnosť

Treska v omáčke s horčicou a karí korením – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

800 g filé z tresky, 1 lyžica citrónovej šťavy,1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 2 jablká (Golden Delicious), 2 lyžice hladkej múky, 4 lyžice stredne ostrej horčice, 1 lyžica masla, 1 lyžička karí korenia, 2 lyžice hrozienok, 1/8 l kyslej smotany, 1 lyžička škrobovej múčky, 2 lyžičky mandľových úlomkov

Postup:

Filé pokrájame na kocky a zmiešame s citrónovou šťavou. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Jablká ošúpeme, zbavíme jaderníkov a pokrájame na kúsky. Nakrájané filé obalíme v múke, otrasieme a na stredne rozohriatom oleji opečieme zo všetkých strán dohneda. Vyberieme. Do vypečeného tuku pridáme maslo a cibuľu speníme dozlatista.

Mohlo by vás zaujímať

Treska so zelenými fazuľkami a paprikou

15 minútTreska so zelenými fazuľkami a paprikou – suroviny: 4 porcie tresky, 200 g zelených fazuliek (nie struky, ale nezrelé zelené plody), zeleninový bujón, 1 červená… Čítaj ďaľej

Zalejeme ¼ l vody, pridáme jablká, horčicu, karí korenie a hrozienka a všetko 5 minút povaríme. Škrobovú múčku najprv rozmiešame v smotane, nalejeme do omáčky a prevaríme. Vložíme kúsky ryby a mandle. Treska v omáčke je hotová. Okoreníme a pred podávaním necháme krátko odpočinúť.

1 porcia obsahuje: 1622 joulov (388 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach