Treska v omáčke s horčicou a karí korením – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
800 g filé z tresky, 1 lyžica citrónovej šťavy,1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 2 jablká (Golden Delicious), 2 lyžice hladkej múky, 4 lyžice stredne ostrej horčice, 1 lyžica masla, 1 lyžička karí korenia, 2 lyžice hrozienok, 1/8 l kyslej smotany, 1 lyžička škrobovej múčky, 2 lyžičky mandľových úlomkov
Postup:
Filé pokrájame na kocky a zmiešame s citrónovou šťavou. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Jablká ošúpeme, zbavíme jaderníkov a pokrájame na kúsky. Nakrájané filé obalíme v múke, otrasieme a na stredne rozohriatom oleji opečieme zo všetkých strán dohneda. Vyberieme. Do vypečeného tuku pridáme maslo a cibuľu speníme dozlatista.
Mohlo by vás zaujímať
Zalejeme ¼ l vody, pridáme jablká, horčicu, karí korenie a hrozienka a všetko 5 minút povaríme. Škrobovú múčku najprv rozmiešame v smotane, nalejeme do omáčky a prevaríme. Vložíme kúsky ryby a mandle. Treska v omáčke je hotová. Okoreníme a pred podávaním necháme krátko odpočinúť.
1 porcia obsahuje: 1622 joulov (388 kalórií)