SPÄŤ
Varíme ryby

Hajdarábadská ryba

Od: Henrieta Karabova 28.3.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny ( rozpočet na 2 porcie ):

filety zo zubáča Radoma od Ryba Žilina (400 g), lúpané paradajky (cca 10 PL) strúhaný kokos (3 PL), rímska rasca (1 PL), sezamové semienka (2 PL), čierny sezam (1 PL), senovka (1 PL) veľkú cibuľu, olej, mleté koreniny: čili, kurkuma, zázvor (po 1 ČL), koriander (1 PL), rybia omáčka (3 PL), ryža (ako príloha)

Hajdarábadská ryba

Postup:

Kokos, rascu, sezam, senovku a nadrobno nakrájanú cibuľu pražíme asi 10 min. na miernom ohni v teflónovej panvici, až kým korenie nezačne voňať. Následne korenie rozmixujeme spolu s paradajkami. Rozmrazené filety ryby nakrájame na cca 3 – 4 časti a osolíme z oboch strán. Panvicu potrieme olejom a na miernom ohni cca 5 min. smažíme rybu z oboch strán. Následne vyberieme a zlúpneme kožu. Kokosovú pastu dáme na panvicu, zalejeme približne 1 dcl vody a pridáme zvyšok ingrediencií – čili, kurkumu, zázvor, koriander a rybiu omáčku. Dosolíme iba podľa potreby. Do kaše strednej hustoty vložíme rybu. Zľahka premiešame a dusíme ešte 5-10 min. tak, aby sa ryba nezačala rozpadávať. Rybu servírujeme s ryžou a posypanú koriandrom.

Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.dorasart.blogspot.sk 

womangalérie VŠETKY