Suroviny na zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku (rozpočet na 4 porcie):
200 g strukov cukrového hrášku,100 g zemiakov, 1 červená paprika, 250 g cherry paradajok, 4 listy dubového šalátu, 5 listov šalátu lollo biondo, 60 g potočnice, parmezán na ozdobu
Cesnakové krutóny:3 plátky ciabaty, 3 lyžice olivového oleja, 1 strúčik cesnaku
Dressing: 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica majolenky, 1 lyžica kyslej smotany, 2 lyžice citrónovej šťavy, 15 g hnedého cukru, drvené korenie
Postup:
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať
a natrháme, potom všetko premiešame. Plátky ciabaty nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olivový olej s prelisovaným cesnakom, pridáme ciabatu a opečieme do zlatista.
Mohlo by vás zaujímať
Opečenú ciabatu položíme na papierový obrúsok a zbavíme prebytočného tuku. Suroviny na dressing šľaháme asi 2 minúty elektrickým šľahačom. Pred podávaním nalejeme hotový dressing na zmes zeleniny a posypeme cesnakovými krutónmi a hoblinkami parmezánu.