Suroviny na listový šalát s plesňovým syrom (rozpočet na 4 porcie):
400 g miešaných listových šalátov (rukola, čakanka, ľadový šalát, frisee…), 2 kusy syra s bielou plesňou, 100 g zelených olív bez kôstky, 250 g bravčovej panenky, soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá červená paprika, olivový olej, 50 ml kávy, 10 PL balzamového octu
2 PL hnedého cukru, olivový olej, štipka mletej škorice
Postup:
Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. V mise zmiešame mäso s trochou oleja, pridáme soľ, korenie a červenú papriku a necháme 5 minút postáť. Potom mäso opečieme na panvici s trochou oleja dozlatista. Do malého hrnca dáme kávu, cukor, ocot a 1 PL oleja a privedieme do varu. Potom oheň zmiernime, pridáme štipku škorice a soli a vsypeme na kolieska nakrájané olivy.
Mohlo by vás zaujímať
Na miernom ohni varíme asi 3 minúty, odstavíme a ešte pridáme 1 PL oleja. Na 4 taniere rozdelíme šalát, naňho dáme kúsky bravčovej panenky a na trojuholníčky nakrájaný syr. Navrch rozdelíme pripravený dresing aj s olivami a podávame najlepšie s opečenou bagetou.