Suroviny na trhaný listový šalát s grilovanou hlivou (rozpočet na 4 porcie):
Šalát:
- 70 g lolo roso
- 70 g lolo biondo
- 70 g valerián
- 70 g red chard
- 70 g rukoly
- 50 g mrkvy
- 50 g ľadového šalátu
- 50 g mladého špenátu
Dressing:
- 50 g majonézy
- 50 g bieleho jogurtu
- 30 g balsamica čierneho
- 20 g olivového oleja
- 5 g citrónovej šťavy
- soľ
- mleté korenie
Grilovaná hliva:
- 400 g hlivy
- 1 g mletá paprika
- 1 g mleté biele korenie
- 1 g mletá rasca
- 1 g čerstvý tymian
- 1 g čerstvý rozmarín
- nasekaný 1 strúčik cesnaku
- 15 g olivového oleja
Postup:
Jednotlivé ingrediencie šalátu zmiešame dokopy, na strednom ohni ogrilujeme hlivu s korením a pridáme strúčik cesnaku. Ogrilovanú hlivu primiešame do šalátu a zalejeme dressingom.
Mohlo by vás zaujímať
Chuť rozmanitého letného šalátu ideálne doplní Nealkoholický Hubert, ktorého svieža chuť a jemné perlenie dodajú jedlu harmonickejšiu chuť.