30 minút
Suroviny na Šalát Cicero:
250 g cícer, 3 PL olivový olej 200 g rukola 200 g syr feta 1 PL med, 1 ks citrón, morská soľ, sušené paradajky
Postup:
Cícer cez noc namočíme vo vode. Scedíme a prepláchneme, vzápätí va- ríme do zmäknutia, ale nesmie sa rozvariť. Už uvarený cícer zmiešame s olivovým olejom v otvorenej nádobe a necháme v predhriatej rúre pri teplote 200°C piecť do zlatista približne 15 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Kým vychladne, pripravíme zálievku z medu a citrónovej šťavy. Umyjeme a scedíme rukolu, pokrájame syr feta a nakoniec zmiešame s opečeným cícerom aj zálievkou, pridáme sušené paradajky v oleji a dochutíme soľou. Cícer zostane chrumkavý.