Suroviny na kuracie ražníky terijaki so zeleninou ( rozpočet na 4 porcie ):
500 g kuracích stehien bez kože a kostí, pokrájaných na 2,5 cm kúsky, 1/2 šálky pasty terijaki, 1 stredne veľká cukina, pozdĺžne rozštvrtená a potom pokrájaná na šikmé plátky, 1 veľká červená paprika, pokrájaná na kúsky, 4 očistené šalotky, šikmo prekrojené napoly, 8 celých vodných orechov z konzervy, prepláchnutých a odkvapkaných.
Postup:
V malej miske zmiešame kúsky kuraciny so 1/4 šálkoy pasty terijaki. Prikryjeme a vložíme do chladničky na 30 minút. Gril rozohrejeme na strednú teplotu. Na osem kovových ražníkov striedavo ponapichujeme kuracinu, cukinu, papriku, šalotky a vodné orechy. Na každom konci bude vodný orech. Ražníky potrieme zvyškom pasty terijaki. Ražníky grilujeme 12 až 14 minút, často obraciame aj potierame pastou, kým zelenina nie je chrumkavá a mäkká a kuracina dobre prepečená.
Mohlo by vás zaujímať
Energetická hodnota jednej porcie:
212 kcal (869 kj), 23 g bielkovín, 10 g sacharidov. 9 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 74 mg cholesterolu. 1 g vlákniny, 1452 mg sodíka