Satay – Mäsové špízy s arašídovou omáčkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na Satay:

250 g bravčových rezňov, mleté čierne korenie, 1 polievková lyžica maizeny, 1 menšie jablko, 2-3 polievkové lyžice oleja, 150 g lúpaných, nesolených arašidov, soľ, 2 polivkové lyžice slanej sójovej omáčky, 2 čajové lyžičky kari korenia

Postup:

Mäso nakrájame na kocky, osolíme a posypeme maizenou. Jablko očistíme a nakrájame na kúsky. Striedavo s mäsom napichujeme na špajdle alebo kovové ihlice.

Mohlo by vás zaujímať

Jahňací satay s kokosom

35 minútSaté (angl. satay) je pôvodne indonézsky pokrm z ochuteného mäsa vo forme špízu, ktorý je pripravený na grile. Pochádza z ostrova Jáva. V Indonézii sa… Čítaj ďaľej

Opekáme na horúcom oleji asi 6 minút, z každej strany. Arašidy posekáme najemno, výpek na panvici rozriedime sójovou omáčkou, vmiešame kari korenie, pridáme arašidy a dochutíme soľou a korením. Podávame s ryžou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach