Suroviny na špenátové ravioli:
Cesto: 250g hladkej múky (alebo Farina per pasta), 5 žĺtkov, 2 – 3 kávové lyžičky olivového oleja, voda podľa potreby
Plnka: na 1 osobu: 100g čerstvého špenátu, 50 g ricotty, soľ, čierne korenie, muškátový orech, strúčik cesnaku
Omáčka: 100ml šľahačkovej smotany, soľ, 20g masla, malá šalotka
Postup:
Na horúcej panvici udusíme špenát s cesnakom. Stiahneme z ohňa keď sú všetky lístky mäkké. Premiešame v miske s ricottou, posolíme a pokoreníme.
Smotanová omáčka: Do horúcej panvice dáme na olej nadrobno pokrájanú šalotku. Pridáme smotanu a vyredukujeme do husta.
Z cesta vyvaľkáme obdĺžnikový tvar. Na spodnú polovicu rozmiestnime kôpky špenátovo-ricottovej plnky tak, aby boli medzi nimi cestové medzery. Vrchné cesto preklopíme cez spodné, z kôpky nad plnkou vytlačíme jemne vzduch a prstami popritláčame cesto tak, aby obe vrstvy zostali spojené.
Mohlo by vás zaujímať
Koliečkovým vykrajovátkom nakrájame ravioli a dáme do vriacej, osolenej vody variť asi 3 minúty kým nám vyplávajú na povrch. Vytiahneme a vložíme do panvice s vyredukovanou smotanou a servírujeme.