Víno ako dezert

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Využite nápoj trochu inak

Čokoládovou polevou, priznajme si, nepokazíme asi žiadne sladké jedlo, či už ide o palacinky, lievance alebo parené buchty. Rozhodne nie je zlou voľbou ani na chladené produkty ako torty, zákusky či zmrzlina. Už sa vám zbiehajú sliny? No a predstavte si do toho všetkého navyše zakomponovať robustné červené víno. Alkoholický mok z tmavého hrozna sa okrem pitia už od nepamäti pridával aj ako prísada do jedál vrátane omáčok ku steakom či iným druhom mäsa. Nápoj však môže mať ešte oveľa pestrejšie využitie.

Zmiešajte dve dobré veci – dostanete ešte lepšiu

Povedzme si na rovinu. Kto si pri poháriku červeného vína nepochutí na tabličke (alebo dvoch) horkej čokolády? Skúsme ale tieto dve pochúťky spojiť do jedného celku – čo dostaneme? No predsa luxusnú polevu, ktorá dodá tú správnu chuť zmrzline či inej sladkej pochúťke po výdatnom hlavnom jedle.

Suroviny:

1 šálka červeného vína robustnej chuti (najlepšie Merlot), ¼ šálky kryštálového cukru, ¼ lyžičky morskej soli, 1 palička škorice, 1 badián, 2 šálky horko-sladkej čokolády (postrúhanej alebo nakrájanej), vanilková zmrzlina, štipka soli

Postup:

Do malého hrnca pridáme víno, cukor, soľ, škoricu a badián a varíme po dobu 5 minút. Sporák následne vypneme a po chvíli vmiešavame čokoládu. Po opätovnom premiešaní vylejeme hotovú polevu do pohára so zmrzlinou, prípadne na obľúbený zákusok.

Mohlo by vás zaujímať

Zmrzlinové cookies

Zmrzlinové cookies

25 minútSuroviny na zmrzlinové cookies: 100 g trstinového cukru, 1 lyžička vanilkového cukru, 1 vajce, 125 g Hery, 175 g hladkej múky, 100 g čokolády, 1… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach