Vianočné zemiaky Grand Mere

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Vianočné zemiaky Grand Mere pripravované v Británii na vianočný stôl

Suroviny na vianočné zemiaky Grand Mere:

8 zemiakov, soľ a biele korenie, 2 a pol hrnčeka smotany na šľahanie, 3 lyžice Dijonskej horčice, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice masla, 1/3 hrnčeka strúhaného parmezánu

Postup:

Olúpané a na 3mm plátky nakrájané zemiaky naukladajte do pekáča s veľkosťou 20×30 cm, ochuťte soľou a bielym korením. Zmiešajte smotanu, horčicu, cesnak a maslo v hrnci a priveďte k varu. Prelejte cez zemiaky. Zakryte a pečte pri 180°C asi 1 hodinu. Odstráňte pokrievku a rovnomerne posypte parmezánom. Pečte ďalších 30 minút alebo kým je syr zlatohnedý a zemiaky sú mäkké. Podávajte ihneď. 

Mohlo by vás zaujímať

Pečené zemiaky s bylinkami

40 minútSuroviny na pečené zemiaky s bylinkami (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, soľ, 2 šálky sladkej smotany, provensálske bylinky, čierne korenie,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach