70 minút
Vianočné zemiaky Grand Mere pripravované v Británii na vianočný stôl
Suroviny na vianočné zemiaky Grand Mere:
8 zemiakov, soľ a biele korenie, 2 a pol hrnčeka smotany na šľahanie, 3 lyžice Dijonskej horčice, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice masla, 1/3 hrnčeka strúhaného parmezánu
Postup:
Olúpané a na 3mm plátky nakrájané zemiaky naukladajte do pekáča s veľkosťou 20×30 cm, ochuťte soľou a bielym korením. Zmiešajte smotanu, horčicu, cesnak a maslo v hrnci a priveďte k varu. Prelejte cez zemiaky. Zakryte a pečte pri 180°C asi 1 hodinu. Odstráňte pokrievku a rovnomerne posypte parmezánom. Pečte ďalších 30 minút alebo kým je syr zlatohnedý a zemiaky sú mäkké. Podávajte ihneď.