Suroviny na karé na pive:
bravčové karé, grilovacie korenie, pivo svetlé 10°, morská soľ, mleté čierne korenie, masť bravčová, sójová omáčka
Príloha: zemiaky, pór, maslo, smotana kyslá, soľ
Postup:
Karé nakrájame na rezne, okraje narežeme, naklepeme. Vložíme do misy, posypeme korením, osolíme a zalejeme pivom a sójovou omáčkou. Marinujeme minimálne 4 hodiny. Mäso vyberieme z nálevu, necháme odkvapkať, obalíme v múke a sprudka opečieme z obidvoch strán na masti. Všetky opečené rezne vložíme do výpeku, zalejeme zvyškom nálevu a dusíme. Priebežne podlievame vodou s pivom v pomere 1:1 a dusíme domäkka. Podávame s pórovými zemiakmi.
Mohlo by vás zaujímať
Nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, do ktorej vložíme nasekanú bielu časť póru. Po uvarení zlejeme vodu, pridáme maslo, kyslú smotanu a roztlačíme. Do takejto zmesi zamiešame nasekanú zelenú časť póru, premiešame, dosolíme. Pri podávaní ozdobíme hoblinkami parmezánu a petržlenovou vňaťou.