Karé na pive

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na karé na pive:

bravčové karé, grilovacie korenie, pivo svetlé 10°, morská soľ, mleté čierne korenie, masť bravčová, sójová omáčka

Príloha:  zemiaky, pór, maslo, smotana kyslá, soľ

Postup:

Karé nakrájame na rezne, okraje narežeme, naklepeme. Vložíme do misy, posypeme korením, osolíme a zalejeme pivom a sójovou omáčkou. Marinujeme minimálne 4 hodiny. Mäso vyberieme z nálevu, necháme odkvapkať, obalíme v múke a sprudka opečieme z obidvoch strán na masti. Všetky opečené rezne vložíme do výpeku, zalejeme zvyškom nálevu a dusíme. Priebežne podlievame vodou s pivom v pomere 1:1 a dusíme domäkka. Podávame s pórovými zemiakmi.

Mohlo by vás zaujímať

Bravčové kotlety s fazuľkami

30 minútSuroviny na bravčové kotlety s fazuľkami (rozpočet pre 4 osoby): 600 g bravčových kotliet bez kostí (asi 8 plátkov), 600 g zelených lúskových fazuliek, 500… Čítaj ďaľej

Nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, do ktorej vložíme nasekanú  bielu časť póru. Po uvarení zlejeme vodu, pridáme maslo, kyslú smotanu a roztlačíme. Do takejto zmesi zamiešame nasekanú zelenú časť póru, premiešame, dosolíme. Pri podávaní ozdobíme hoblinkami parmezánu a petržlenovou vňaťou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach