Medové koláčiky

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na medové koláčiky ku káve (vystačí na: asi 24 porcií):

Na cesto: 250 g tekutého medu, 125 g rozpusteného masla alebo margarínu, 2 vajcia, nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna, 375 g hladkej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do perníka, 2 zarovnané PL preosiateho kakaa, 100 g mletých lieskových orieškov, 100 g hrozienok, 2 PL mlieka, 100 g mandľových plátkov

Na potretie a ozdobenie: 5 zarovnaných PL marhuľového džemu, 2 balíčky tmavej polevy alebo svetlej polevy, zmes orechov

Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač

medové koláčiky

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme med s maslom, vajcami a citrónovou kôrou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a šľaháme krátko na strednom stupni. Opatrne vareškou vmiešame oriešky a hrozienka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Potrieme mliekom a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Horúci koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a koláč polevou potrieme. Medové koláčiky dozdobíme orechmi.
a polevu necháme stuhnúť.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 20 minút
  • Doba prípravy: asi 25 minút

Mohlo by vás zaujímať

štólové kopčeky

Vynikajúce štólové kopčeky

45 minútEnergia: 89 kcal.Suroviny na vynikajúce štólové kopčeky: Cesto na štólové kopčeky: 125 g hrozienok, 2 PL rumu, 250 g hladkej múky, 2 zarovnané KL kypriaceho prášku… Čítaj ďaľej

Tipy:

Marhuľový džem na potretie môžeme tiež krátko rozmixovať ponorným mixérom. Medové koláčiky dôkladne zabaľte a nechajte niekoľko dní odležať, aby sa úplne rozvinula aróma.

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach