Bryndzový dip s pečenou paprikou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Bryndzový dip s pečenou paprikou je veľmi chutná pomazánka, ktorú môžeme ale servírovať aj ako dip so zeleninou.

Suroviny bryndzový dip s pečenou paprikou:

2 baklažány, 1 červená paprika, 1 plná PL tahini, 125 g bryndze, 1/2 ČL mletého rímskeho kmínu, 1 PL šťavy z citróna, 1/2 strúčika cesnaku (pretlačeného), soľ a korenie

Bryndzový dip

Postup:

Baklažány prekrojíme na polovice a položíme ich na plech do rúry rezmi nahor. Pečieme aj s paprikou pri 220° C do mäkka. Potom mäkké vnútra baklažánov vydlabeme lyžicou, upečenú papriku ošúpme, zbavíme jadrovníka. Vo väčšej mise vymixujeme bryndzu, papriku, baklažány, tahini, rascovec, citrónovú šťavu, a cesnak.

Mohlo by vás zaujímať

Nátierka proti chrípke

15 minútKeď cítime, že na nás „niečo ide“ Začína nás pobolievať hrdlo alebo máme príznaky začínajúcej nádchy, urobme si  účinnú nátierku proti chrípke: Mrkvu a chren… Čítaj ďaľej

Dochutíme soľou a korením. Bryndzový dip s pečenou paprikou podávame s čerstvou zeleninou (napríklad s tyčinkami z mrkvy, šalátovej uhorky alebo zelerovej stonky). Týmto dipom si určite získate nejednu pochvalu od návštevy, či vašich blízkych doma. Vyskúšajte, uvidíte.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach