25 minút
Na prípravu tejto dvojfarebnej polievky môžeme použiť odrezky brokolice a karfioly, čiže aj hlúby.
Dvojfarebná polievka: karfiolovo-brokolicová – suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):
50 g masla, 100 g cibule, 400 ml zeleninového vývaru, 200 g karfiolu, 200 g brokolice, soľ, korenie, muškátový oriešok, korenie typu vegeta, 200 g smotany
Postup:
Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Rozdelíme na polovice. Každú zalejeme zeleninovým vývarom a do prvej polovice pridáme karfiol, do druhej brokolicu. Povaríme približne 10 minút. Potom rozmixujeme.
Mohlo by vás zaujímať
Podľa potreby dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom, prípadne korením typu vegeta. Pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Servírujeme tak, že do misky s karfiolovou vlejeme brokolicovú, alebo naopak, a vytvoríme tak ju dvojfarebnú.