Pikantná polievka z tekvice Hokkaido

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Pikantná polievka z tekvice Hokkaido – suroviny:

1 menšia cibuľa, 1 stredná tekvica Hokkaido, 1,5l vývaru alebo bujónu, olivový olej, kari korenie, korenie ( alebo chilli), soľ, zakysaná smotana, čerstvá bazalka

Postup:

Pred varením z tekvice odstráňte semienka a vlákna a nakrájajte ich na 10 – 15 cm kúsky. Šupku nechajte, v žiadnom prípade nelúpte! Obsahuje totiž veľa vitamínov a pri varení krásne zmäkne.  

Cibuľu olúpte a nakrájajte nahrubo. V hrnci veľmi krátko orestujte na olivovom oleji. Hneď ako cibuľka zosklovatie, pridajte tekvicu nakrájanú na väčšie kúsky. Párkrát zamiešajte, aby sa zľahka opiekla a zalejete vývarom. Varte, pokiaľ tekvica nezmäkne.

Ochuťte kari a korením. Pomixujte tyčovým mixérom.

Polievka sa nemusí zahusťovať, po rozmixovaní vám vznikne jemný a lahodný krém. Ozdobte kyslou smotanou a lístočkami čerstvej bazalky.

Mohlo by vás zaujímať

Orientálna kari polievka s krevetami

Orientálna kari polievka s krevetami

25 minútOrientálna kari polievka s krevetami – suroviny ( rozpočet cca 6 porcií): filety zubáča Radoma od Ryba Žilina (2ks), krevety (18 ks), kokosové mlieko (0,5l), kokosová smotana, šampiňóny… Čítaj ďaľej

Tip:

Pokiaľ chcete ochutnať niečo netradičné, požite miesto korenia a kari lyžičku korenia MEAT MÁSALA, a miesto kyslej smotany ozdobte polievku kúskami syra Halloumi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach