Pikantná polievka z tekvice Hokkaido – suroviny:
1 menšia cibuľa, 1 stredná tekvica Hokkaido, 1,5l vývaru alebo bujónu, olivový olej, kari korenie, korenie ( alebo chilli), soľ, zakysaná smotana, čerstvá bazalka
Postup:
Pred varením z tekvice odstráňte semienka a vlákna a nakrájajte ich na 10 – 15 cm kúsky. Šupku nechajte, v žiadnom prípade nelúpte! Obsahuje totiž veľa vitamínov a pri varení krásne zmäkne.
Cibuľu olúpte a nakrájajte nahrubo. V hrnci veľmi krátko orestujte na olivovom oleji. Hneď ako cibuľka zosklovatie, pridajte tekvicu nakrájanú na väčšie kúsky. Párkrát zamiešajte, aby sa zľahka opiekla a zalejete vývarom. Varte, pokiaľ tekvica nezmäkne.
Ochuťte kari a korením. Pomixujte tyčovým mixérom.
Polievka sa nemusí zahusťovať, po rozmixovaní vám vznikne jemný a lahodný krém. Ozdobte kyslou smotanou a lístočkami čerstvej bazalky.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Pokiaľ chcete ochutnať niečo netradičné, požite miesto korenia a kari lyžičku korenia MEAT MÁSALA, a miesto kyslej smotany ozdobte polievku kúskami syra Halloumi.