Zapekané cuketovo-ajvarové mini quiche

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na Zapekané cuketovo-ajvarové mini quiche:

  • 1 lístkové cesto a muffinové formičky
  • 2 PL Ajvar jemný
  • 1 menšia cuketa
  • 150 g syra feta
  • 1/2 jarnej cibuľky
  • 200 ml kyslej smotany
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 PL olivového oleja
mini quiche

Postup:

Pripravíme si lístkové cesto. Narežeme ho na štvorce tak, aby sme nimi vystlali muffinové formičky. Cesto necháme predpiecť 15 minút na 180 stupňov.

Cibuľku sprudka opražíme na oleji. Zmiešame obe smotany, Ajvar jemný Podravka, rozdrobený feta syr, opraženú cibuľku, soľ a mleté čierne korenie. Odložíme do chladničky.

Mohlo by vás zaujímať

Trhané mäso s Ajvarom v sendviči

30 minútIngrediencie na trhané mäso s Ajvarom v sendviči: Sendvič: Ingrediencie – domáca majonéza: Postup: Trhané mäso pripravené grilovaním: Ak trhané mäso nekúpime v obchode, môžeme ho pripraviť… Čítaj ďaľej

Cuketu osušíme a tvarujeme do špirály. Ak sa vám nedarí špirálu vytvarovať, nakrájajte cuketové plátky na menšie kúsky.

Cesto vytiahneme z rúry, necháme trochu vychladnúť a vytlačíme ho z formičiek. Naplníme ho ajvarovo-syrovou zmesou asi do polovice. Navrch položíme cuketovú špirálu / kúsky cukety. Vložíme do rúry a pečieme ďalších 10 minút pri 170 stupňoch.

Servírujeme s miskou Ajvaru jemný.

TIP: Na prípravu mini quiche môžete použiť aj tartaletkové cesto (ako na obrázku). V príprave postupujte rovnako ako pri lístkovom ceste.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach