Ingrediencie na trhané mäso s Ajvarom v sendviči:
Sendvič:
- 250 g trhaného mäsa (môžete ho kúpiť už natrhané, prípadne ho pripravte na grile alebo uvarte)
- 1 PL Ajvar pikant
- 1 granátové jablko
- 1 avokádo
- 2 PL ostrej horčice
- olivový olej
- 1 (červená) cibuľka
- pažítka
- 2 veľké rajčiny
- 1 listový/kučeravý šalát (hlávka)
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 bageta (môže byť aj pita chlieb)
Ingrediencie – domáca majonéza:
- 4 žĺtky
- 350 ml slnečnicový olej
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Trhané mäso pripravené grilovaním:
Ak trhané mäso nekúpime v obchode, môžeme ho pripraviť na grile. Odporúčame použiť krkovičku, ktorú ochutíme koreninami na grilovanie a položíme na rošt. Gril uzavrieme a necháme grilovať 8-9 hodín. Po ugrilovaní necháme mäso približne 20 minút oddýchnuť a následne ho natrháme vidličkou po vláknach.
Mohlo by vás zaujímať
Trhané mäso pripravené varením:
Pre spôsob prípravy trhaného mäsa varením odporúčame použiť hovädzie alebo bravčové pliecko. Mäso vložíme do vriacej vody a varíme ho s koreňovou zeleninou približne 4 hodiny. Ak budete mäso „trhať“ až na druhý deň, predtým ho zohrejte, ideálne vo vlastnej šťave, a až potom ho natrhajte vidličkou na vlákna.
Pripravíme si domácu majonézu. Rozšľaháme žĺtky a po kvapkách prilievame slnečnicový olej. Dochutíme soľou a korením.
Bagetu rozrežeme, jednu stranu potrieme horčicou a odložíme. Druhú stranu potrieme Ajvarom pikant Podravka, uložíme na ňu kučeravý šalát, tenké plátky cibuľky a rajčín. Trhané mäso poukladáme na ajvarovú polovicu bagetky a polejeme majonézou. Posypeme nasekanou pažítkou. Priložíme horčicovú stranu bagetky a servírujeme.