30 minút
Ingrediencie – Fish Cakes s Ajvarom a hráškovo-mätovým pyré:
- 400 g fileta z lososa
- 100 g uvarených zemiakov
- 1 ČL Ajvar jemný
- hrsť čerstvého koriandra
- 1 PL citrónovej šťavy
- panko strúhanka
- soľ
- olivový olej
Ingrediencie – hráškovo-mätové pyré:
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 g hrášku (môže byť aj mrazený)
- 200 ml vývaru (alebo vody)
- 1 PL olivového oleja
- zväzok čerstvej mäty
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup – Fish Cakes:
Niekoľko lístkov koriandra necháme na servírovanie, zvyšok posekáme. Nastrúhame zemiaky. Polovicu lososa nakrájame na malé kúsky, druhú polovicu rozsekáme úplne najemno. Lososa zmiešame so zemiakmi, koriandrom, Ajvarom jemný, citrónovou šťavou a soľou. Rukami vyformujeme menšie placky, ktoré obalíme v panko strúhanke a opečieme na rozpálenom oleji z každej strany 2-3 minúty.
Mohlo by vás zaujímať
Postup – Pyré:
Cibuľu a cesnak nakrájame a opekáme na oleji približne 3 minúty. Pridáme hrášok, soľ, korenie a podlejeme vodou. Dusíme cca 15 minút. Pridáme čerstvú mätu. Následne zmes mixujeme v blenderi alebo ponorným mixérom priamo v hrnci na hladké pyré. Dochutíme soľou a korením.
Fish Cakes s pyré ozdobíme koriandrom (alebo inými bylinkami) a podávame.