Fish Cakes s Ajvarom a hráškovo-mätovým pyré

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Ingrediencie – Fish Cakes s Ajvarom a hráškovo-mätovým pyré:

  • 400 g fileta z lososa
  • 100 g uvarených zemiakov
  • 1 ČL Ajvar jemný
  • hrsť čerstvého koriandra
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • panko strúhanka
  • soľ
  • olivový olej

Ingrediencie – hráškovo-mätové pyré:

  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 g hrášku (môže byť aj mrazený)
  • 200 ml vývaru (alebo vody)
  • 1 PL olivového oleja
  • zväzok čerstvej mäty
  • mleté čierne korenie
  • soľ
fish cakes

Postup – Fish Cakes:

Niekoľko lístkov koriandra necháme na servírovanie, zvyšok posekáme. Nastrúhame zemiaky. Polovicu lososa nakrájame na malé kúsky, druhú polovicu rozsekáme úplne najemno. Lososa zmiešame so zemiakmi, koriandrom, Ajvarom jemný, citrónovou šťavou a soľou. Rukami vyformujeme menšie placky, ktoré obalíme v panko strúhanke a opečieme na rozpálenom oleji z každej strany 2-3 minúty.

Mohlo by vás zaujímať

Trhané mäso s Ajvarom v sendviči

30 minútIngrediencie na trhané mäso s Ajvarom v sendviči: Sendvič: Ingrediencie – domáca majonéza: Postup: Trhané mäso pripravené grilovaním: Ak trhané mäso nekúpime v obchode, môžeme ho pripraviť… Čítaj ďaľej

Postup – Pyré:

Cibuľu a cesnak nakrájame a opekáme na oleji približne 3 minúty. Pridáme hrášok, soľ, korenie a podlejeme vodou. Dusíme cca 15 minút. Pridáme čerstvú mätu. Následne zmes mixujeme v blenderi alebo ponorným mixérom priamo v hrnci na hladké pyré. Dochutíme soľou a korením.

Fish Cakes s pyré ozdobíme koriandrom (alebo inými bylinkami) a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach