Bravčová roláda s plnkou

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Mäsové rolády môžeme podávať ako hlavné jedlo ale ich môžeme použiť aj na studené obložené misy. Bravčová roláda s plnkou je vhodné jedlo napríklad aj na obed. Vyskúšajte!

Suroviny na bravčovú roládu s plnkou ( rozpočet na 4-6 porcií ):

750 g bravčového pliecka, 2 vajcia, 50 g čerstvého špenátu, 1 cibuľa, 2 PL nasekanej pažítky, 50 g slaniny, 1 PL oleja, soľ, čierne korenie, tymián

Bravčová roláda s plnkou
Bravčová roláda s plnkou

Postup:

Pliecko narežeme pozdĺžne tak, aby sme z neho dostali čo najväčšiu plochu. Cibuľu a slaninu nakrájame na drobno a opečieme na troche oleja. Potom pridáme špenát a chvíľu dusíme. Keď je špenát udusený pridáme vajcia a urobíme praženicu.

Pripravenú praženicu necháme vychladnúť, ochutíme soľou a korením, a jemne rozmixuje, tak aby získala zelenú farbu. Nakoniec pridáme nasekanú pažítku a plnku rovnomerne natrieme na mäso. Opatrne zarolujeme do rolády a prevlečieme potravinárskym špagátikom.

Mohlo by vás zaujímať

Bravčová roláda so sušenými marhuľami

Bravčová roláda so sušenými marhuľami

45 minútEnergia: 925 kcal.Bravčová roláda so sušenými marhuľami je u nás veľmi bľúbeným jedlom. Jej príprava je trocha zložitejšia ale výsledok stojí za to! 🙂 1 porcia:… Čítaj ďaľej

Roládu potom poriadne osolíme a okoreníme, zabalíme do alobalu a dáme piecť na plech na mriežku. Do plechu najeme vodu, tak aby bola vo výške aspoň 1 cm, a pečieme pri 180 stupňoch približne 90 minút. 15 minút pred dopečením odstránime alobal, aby sa mäso na povrchu pekne opieklo.

Upečenú roládu s plnkou potom nakrájame a podávame s obľúbenou prílohou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach