Mäsové rolády môžeme podávať ako hlavné jedlo ale ich môžeme použiť aj na studené obložené misy. Bravčová roláda s plnkou je vhodné jedlo napríklad aj na obed. Vyskúšajte!
Suroviny na bravčovú roládu s plnkou ( rozpočet na 4-6 porcií ):
750 g bravčového pliecka, 2 vajcia, 50 g čerstvého špenátu, 1 cibuľa, 2 PL nasekanej pažítky, 50 g slaniny, 1 PL oleja, soľ, čierne korenie, tymián
Postup:
Pliecko narežeme pozdĺžne tak, aby sme z neho dostali čo najväčšiu plochu. Cibuľu a slaninu nakrájame na drobno a opečieme na troche oleja. Potom pridáme špenát a chvíľu dusíme. Keď je špenát udusený pridáme vajcia a urobíme praženicu.
Pripravenú praženicu necháme vychladnúť, ochutíme soľou a korením, a jemne rozmixuje, tak aby získala zelenú farbu. Nakoniec pridáme nasekanú pažítku a plnku rovnomerne natrieme na mäso. Opatrne zarolujeme do rolády a prevlečieme potravinárskym špagátikom.
Mohlo by vás zaujímať
Roládu potom poriadne osolíme a okoreníme, zabalíme do alobalu a dáme piecť na plech na mriežku. Do plechu najeme vodu, tak aby bola vo výške aspoň 1 cm, a pečieme pri 180 stupňoch približne 90 minút. 15 minút pred dopečením odstránime alobal, aby sa mäso na povrchu pekne opieklo.
Upečenú roládu s plnkou potom nakrájame a podávame s obľúbenou prílohou.