Šampiňóny v lístkovom ceste

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na šampiňóny v lístkovom ceste:

1 lístkové cesto, 50 g masla, 2 ks cibule, 250 g šampiňónov, petržlenová vňať, 2 vajcia, čierne korenie, muškátový orech, parmezán na posypanie

Postup:

Na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko lístkové cesto. Maslo alebo rastlinný tuk zohrejeme na panvici, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Pridáme očistené na plátky nakrájané šampiňóny a krátko opražíme. Primiešame umyté a nadrobno pokrájané bylinky. Vajcia rozbijeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a muškátovým orechom. Nalejeme na šampiňóny a za stáleho miešania necháme stuhnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Domáce lístkové fornetti

30 minútSuroviny na domáce lístkové fornetti (slané koláčiky z lístkového cesta): 2 balíky rozvaľkaného lístkového cesta, zvyšky z chladničky: napríklad plátkový syr, strúhaný syr, hustý rajčinový pretlak, feta… Čítaj ďaľej

Odstavíme a necháme vychladnúť. Šampiňónovú masu rozdelíme na plátky lístkového cesta, preložíme a kraje dobre zatlačíme. Zvitky položíme na mokrý plech, rúru vyhrejeme na 200 stupňov Celzia a pečieme 20 minút. Krátko pred dopečením potrieme žĺtkom rozmiešaným s trochou vody a posypeme parmezánom. Koláčiky sú hotové. Môžeme ich podávať.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach