Daniel na víne so zemiakmi

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Daniel na víne so zemiakmi wedges – suroviny:

  • cca 700 g dančieho mäsa
  • 1 veľká mrkva
  • 1 veľká petržlen
  • 100 g slaniny alebo údeného bôčika
  • 1 cibuľa
  • 3 celé strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 bobkové listy
  • ½ lyžičky nového korenia
  • ½ lyžičky borievok
  • vetvička čerstvého rozmarínu
  • vetvička čerstvého tymiánu
  • cce 250 ml suchého červeného vína
  • cca 250 ml hovädzieho vývaru
  • soľ
  • korenie
  • Wedges
  • nakladané brusnice
Daniel na víne

Postup:

Do veľkého hrnca dajte restovať na kocky nakrájanú slaninu. Keď začne púšťať tuk, pridajte kocky osoleného mäsa a to restujte zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Potom slaninu aj mäso z hrnca vyberte a na vypečenom tuku orestujte cibuľu, kocky mrkvy a petržlenu. Spoločne všetko smažte dozlatista.

Do hrnca k zelenine vráťte mäso a slaninu, pridajte všetko korenie, bylinky a celé strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak, trochu čerstvo namletého korenia a všetko zalejte červeným vínom. Prilejte trochu vriacej vody alebo hovädzieho vývaru, tak aby bol obsah hrnca pod hladinou. Všetko varte asi hodinu v tlakovom hrnci.

Mohlo by vás zaujímať

Jelenie ragú s vínovou omáčkou

Jelenie ragú s vínovou omáčkou

Jelenie mäso je považované za delikatesu. V našom jedálničku sa nevyskytuje často, snáď len u poľovníkov. Je to zdravé a chutné mäso. Dôležitá je však jeho príprava. Aby … Čítaj ďaľej

20 minút pred tým, ako bude mäso uvarené, upečte v rúre zemiaky wedges podľa návodu na obale. Keď je mäso mäkké, vyberte stonky byliniek a guličky korenia, prípadne dosoľte podľa chuti.

Podávajte s upečenými zemiakmi a nakladanými brusnicami.

Svatava Coolinářka Vašková

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach