Aká je jesenná a zimná móda pre mužov a deti?

Zvyčajne sa venujeme módnym trendom pre nás – ženy. Nové módne oblečenie si však zaslúžia i naši partneri a detičky. Aké sú hlavné jesenné a zimné trendy pre mužov a deti?

jesenná a zimná móda

Kombinácia mestských trendov so športovým štýlom

Návrhári pánskych kolekcií pre tohtoročnú jeseň a zimu kombinujú moderné mestské trendy a športový štýl. Vzniká tak móda, ktorá nielen skvele vyzerá, ale tiež sa pohodlne nosí bez ohľadu na to, či ju muži nosia do kancelárie alebo na voľný čas do mesta, či na posedenie s kamarátmi a rodinou. Na mnohých modeloch je zjavný návrat čase, kde základom inšpirácie estetika začiatku 90. rokov. Nechýbajú na tie roky charakteristické pruhy na športových nohaviciach, mikiny na zips a ďalšie neoddeliteľné prvky východoeurópskeho vzhľadu tohto obdobia. Prevládajú neutrálne nenápadné farby.

jesenná a zimná móda

Bez riflí to nejde ani tento rok

Klasická rifľovina má tiež svoje pevné miesto a prichádza v minimalistickom prevedení s nádychom 70. rokov. V kolekciách na jeseň a zimu upútajú na rifľových nohaviciach aj patchwork prvky, ktoré boli kedysi skôr na dámskej a detskej móde. Dnes rozveseľujú už aj vzhľad mužských denimových nohavíc, podobne ako kontrastné farebné kombinácie.

jesenná a zimná móda

Rifľovina pre dievčatá

Džínsy sú trendy, univerzálne a pre všetkých, ktorí hľadajú slobodu v móde, pohodlnú klasiku a originalitu. V ponuke sú rôzne strihy, a to v plnom rozsahu denimových farieb – od svetlých džínsov po čierne odtiene. Dievčenská kolekcia prináša džínsové košele, denimové šaty a bundy aj v oversized strihoch. Medzi doplnkami dominujú korzety, opasky a ďalšie kúsky, ktoré však majú nový nádych.  Džínsové nohavice slávia návrat do 90. rokov. Všetko sa dá skvele kombinovať – či už si zvolíte kompletný denimový look, alebo tento materiál skombinujete s nerifľovými kúskami. Rifľové oblečenie vyzerá skvele v kombinácii so semišovými čižmami i jednoduchou jednofarebnou blúzkou.

jesenná a zimná móda

A čo deti?

Komfort je hlavnou prioritou detského oblečenia, no kreatívna a hravá stránka kolekcie nezaostáva. Vyberajme deťom oblečenie, ktoré zvýrazní ich osobnosť a v ktorom sa budú cítiť sami sebou. Nemusia byť predsa za každú cenu princezničkami a rytiermi. Môžu prejsť do éry hippies alebo sa z nich stanú vrcholové športovkyne, či odvážne a „tvrdé“ slečny v maskáčoch a vojenských trendoch. Chlapčenská kolekcia tiež podčiarkuje pestrosť a hravosť a je len na mladom pánovi, čo si vyberie, v čom sa bude dobre cítiť.

-sz-

Foto: Reserved, Desigual, House

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach