Ako si vytvoriť kvalitný základ garderóby?

Siahnime na veci, ktoré nepodliehajú trendom!

základ garderóby

Trendy sú cool, vzrušujúce i fascinujúce, avšak neraz netrvajú dlho. Je jasné, že vždy podľahneme čaru mať niečo trendové, avšak, keby sme zakladali šatník len na trendoch, musíme ho neustále obmieňať. Našťastie existuje niekoľko nadčasových štýlov, respektíve prvkov, ktoré vyzerajú skvele bez ohľadu na to, aký je práve trend. A navyše, dajú sa s trendovými vecami dobre kombinovať.

Aký základ garderóby treba teda mať? Toto sú niektoré z nich:

Dámsky elegantný štýl

V roku 1947 uviedol francúzsky návrhár Christian Dior sukňu, ktorá je dodnes charakteristikou ženskosti a nikdy sa nestane nemodernou. Bohatá sukňa stiahnutá do nasadeného pásu. Dĺžka môže byť ľubovoľná, ale pre elegantný dámsky štýl je najvhodnejšia po kolená.  Táto sukňa vytvára krásne krivky a doplnkami, ktoré zvolíme, dotvoríme celkový look tak, aby vyzeral štýlovo.

Zvieracie potlače

Zvieracie potlače sa na textíliách začali objavovať už v 18. storočí, potom čo Európania začali kolonizovať Áziu a Afriku. Priviezli domov kože leopardov, tigrov, zebier a odvtedy tieto krásne vzory prakticky nikdy úplne z módy nevyšli. V celej histórií ich nájdeme v rôznych obmenách a kombináciách. Sú vhodné na akúkoľvek sezónu a dá sa s nimi pracovať ako s neutrálnymi, pretože sú vo farbách prírody. Pozor, používajme ich v malom, stačí jedna vec so zvieracou potlačou na sebe, alebo zvoľme k jednofarebnému oblečeniu len doplnky v tomto štýle. Bude to vyzerať skvele.

Pánsky štýl

Pánsky štýl v dámskom šatníku pôsobí veľmi sexi. Vždy sa oplatí mať v skrini nohavicový kostým so sakom, košele, ktoré majú strih rovnaký ako pánske. Takéto oblečenie môžeme okoreniť výraznou viazankou. Okrem saka sa nosia aj pánske vesty a nezabudnime na poltopánky v rovnakom štýle. Celkový look môžeme doladiť aktovkou, či masívnymi hodinkami. Nohavicové kostýmy vyzerajú ešte pôsobivejšie, ak sú z pásikovanej alebo károvanej látky.

Minimalistický štýl

Minimalistické šaty sa začali na mólach objavovať v sedemdesiatych rokoch a stoja za nimi najmä dvaja francúzski návrhári: André Courrèges a Pierre Cardin. Tento štýl charakterizujú jednoduché čisté línie a funkčnosť. Skvelý efekt dosiahneme kúskami, ktoré kombinujú kontrastné farby – najmä bielu a čiernu.

-sz-

Foto: Reserved, Mohito, House

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach