Karpatské brandy Originál

Keď sa povie brandy, väčšinou si predstavíme mužov, popíjajúcich a diskutujúcich v knižnici o politike. Dnes už ale táto stará pravda neplatí. Lahodnú chuť tohto nápoja určite ocenia aj ženy. Spoločnosť VITIS Pezinok priniesla na náš trh Karpatské brandy Originál. Usaďte sa pohodlne na pohovke a vychutnajte si tento príjemný nápoj, privoňajte k jeho buketu po sušenom ovocí a kúskoch čokolády…

Karpatské brandy

Karpatské brandyBrandy je destilát vyrobený z akostného odrodového vína, ktorý dozrieva v  300-litrových dubových sudoch. Vyrába sa podľa originálnej receptúry so zachovaním tradičnej technológie výroby. Práve vďaka zreniu v dubových sudoch získava brandy svoju krásnu jantárovo-zlatú farbu. Nové Karpatské brandy Originál je elegantný nápoj s vôňou sušeného ovocia s kúskami jemnej čokolády a sladkastou chuťou s karamelovými podtónmi. Zároveň je ale ľahšie ako Karpatské brandy špeciál a jeho jemnú aromatickú chuť určite ocenia aj dámy, alebo tí, ktorí ešte len začali odhaľovať čaro brandy.

Karpatské brandy Originál sa výborne hodí na sviatočný stôl. Podáva sa v pohári tulipánového tvaru pri izbovej teplote, ktorá umožní naplno vyniknúť jeho unikátnej chuti a vôni. Nápoj je vhodný nielen ako digestív, ale jeho harmonická chuť, plná nádherného vínneho destilátu sa výborne hodí aj k sušenému ovociu alebo čokoládovému dezertu.

Tipy a rady na degustáciu brandy:

  • Brandy podávame v pohároch tulipánového tvaru, ktorý pomáha udržať koncentrované vône nápoja.
  • Do pohárov nalievame 20-30ml brandy v izbovej teplote.
  • Ak brandy nalievame do pohárov už nejaký čas pred samotnou degustáciou, poháre môžeme prikryť sklenenými krytkami aby nám nevyprchali vône.
  • Pohár držíme v dlani, zavírime nápojom v pohári, čo umožní lepšie uvoľniť vône.
  • Všímame si farbu brandy, farebná škála siaha od žltej cez zlatisto jantárovú až k temne medenej. Čim dlhšie dozrieva v sude, tým tmavšia farba.
  • Kvalitné brandy sa vyznačuje aj tým, že na pohári sa vzlína smerom nahor po vnútornej stene pohára, a opäť steká dolu, čo je spôsobené jeho viskóznym charakterom.
  • Pre vysoký obsah alkoholu brandy ovoniavame jemne, nasávame výpary brandy zmiešané so vzduchom.
  • Pri brandy rozoznávame niekoľko tipov aróm: od ovocnej, kvetnatej cez bylinnú, korenistú, až po karamelové, medové či kávovo-čokoládové podtóny.
  • Brandy ochutnávame tak, že si odpijeme malý dúšok, v ústach zmiešame so vzduchom a necháme prejsť po celom jazyku. Chuť brandy je veľmi bohatá a komplexná, preto ak ochutnávame viac vzoriek, môžeme chuť v ústach neutralizovať čistou vodou, prípadne sušeným ovocím alebo kúskami horkej čokolády.
  • Buket a chuť brandy sa zvýrazní a alkoholická príchuť naopak ustúpi, ak si do pohára pridáme pár kvapiek čistej nesýtenej stolovej vody.

 

Príjemné degustovanie!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach